Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο τουρισμός ξεκίνησε από το Πάσχα για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Ο τουρισμός ξεκίνησε από το Πάσχα για  Αγία Νάπα και Πρωταρά

Ο τουρισμός ξεκίνησε από το Πάσχα για Αγία Νάπα και Πρωταρά

Περιμένουν καλύτερη χρονιά από το 2017 οι φορείς της Αμμοχώστου

Τουρίστες από το Πάσχα

Καλή αρχή από το Πάσχα έκαναν φέτος οι ξενοδόχοι της ελεύθερης Αμμοχώστου, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων της επαρχίας κατά την εορταστική περίοδο.

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Θεόδωρο Τάκκας δήλωσε ότι τα πλείστα ξενοδοχεία σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά είχαν υψηλές πληρότητες την περίοδο του Πάσχα κι εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος Απριλίου οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 70%. Όπως είπε, η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι καλύτερη από το 2017 διότι, όπως εξήγησε, ξένοι τουριστικοί πράκτορες έχουν εντάξει στα προγράμματά τους στην ελεύθερη Αμμόχωστο από τον Απρίλιο, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε, δε, πως η αυξημένη τουριστική κίνηση κατά την περίοδο του Πάσχα αποδίδεται στο γεγονός ότι φέτος το Πάσχα των καθολικών και τον ορθοδόξων ήταν ημερολογιακά ενωρίτερα, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη της τουριστικής σεζόν από τις αρχές Απριλίου. Ο κ.Τάκκας δήλωσε, επίσης, ότι εν’ όψει καλοκαιριού θ’ αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων τουριστικών κλινών σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά. Όπως ανέφερε, τέσσερα νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν και σε συνδυασμό με τις ανακαινίσεις και τις επεκτάσεις που έχουν γίνει σε υφιστάμενες μονάδες, εκτιμάται ότι ο αριθμός των κλινών θ’ αυξηθεί σε 2-3 χιλιάδες σε σύγκριση με πέρσι.

Παράλληλα, βρίσκονται υπό ανέγερση στην επαρχία άλλα δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το ένα από τα οποία στη Σωτήρα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμ/στου επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες, λέγοντας πως ήδη ο τοπικός σύνδεσμος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Στο μεταξύ, τον ερχόμενο μήνα οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης Αμμοχώστου θα λάβουν μέρος σε Workshop στον Λίβανο, με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend