Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρεις ολόκληρους μήνες για αποτελέσματα αναλύσεων στον Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας
Τρεις ολόκληρους μήνες για αποτελέσματα αναλύσεων στον Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Τρεις ολόκληρους μήνες για αποτελέσματα αναλύσεων στον Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Γενικό νοσοκομείο… μόνο στα χαρτιά είναι αυτό της Λάρνακας, με την υφιστάμενη δομή του. Τουλάχιστον μέχρι να δεήσει ο Θεός και λειτουργήσει η νέα πτέρυγα.

Ούτε μηχάνημα για εξειδικευμένες αναλύσεις, όπως είναι οι αναλύσεις ορμονών, θυρεοειδούς, προστάτη κ.α. δεν διαθέτει τα τελευταία χρόνια το νοσηλευτήριο, εξού και όλες οι εξετάσεις (όχι μόνο από τη Λάρνακα, αλλά και από τα υπόλοιπα επαρχιακά νοσοκομεία) αποστέλλονται υποχρεωτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου λειτουργεί το μοναδικό εξειδικευμένο μηχάνημα παγκυπρίως.

Η ιστοσελίδα μας στη Λάρνακα έγιναν δέκτης πολλών παραπόνων το τελευταίο διάστημα από πολίτες, οι οποίοι μας κατάγγειλαν ότι ενώ εδώ και περίπου τρεις μήνες έχουν υποβληθεί σ’ εξετάσεις ορμονών και θυρεοειδούς, εντούτοις οι εξετάσεις τους ακόμα δεν έχουν καν σταλεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας για να γίνουν γνωστά τ’ αποτελέσματα… Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, μεγάλες καθυστερήσεις δεν παρατηρούνται μόνο στην αποστολή των εξετάσεων στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, αλλά και στην παραλαβή των αποτελεσμάτων από τα επαρχιακά νοσοκομεία καθώς και στην μηχανογράφησή τους από τα εργαστήρια των επαρχιακών νοσοκομείων. Και τούτο, λόγω σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης που παρατηρείται όχι μόνο στο Νοσοκομείο Λάρνακας, αλλά και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία λόγω έλλειψης γραφειακού προσωπικού (γενικών βοηθών).

Όπως έχουμε ενημερωθεί, ο τελευταίος υπάλληλος που εκτελούσε καθήκοντα γενικού βοηθού στο Νοσοκομείο της Λάρνακας έχει προ πολλού αφυπηρετήσει κι έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί, παρά τα επανηλλειμμένα διαβήματα της διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου προς το αρμόδιο υπουργείο. Να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν υπήρχε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μηχάνημα (άλλης κατηγορίας) που χρησιμοποιείτο για τέτοιου είδους εξειδικευμένες αναλύσεις, ωστόσο αυτό έπαψε να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες και διαβήματα, μέσω αλληλογραφίας, εκ μέρους της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Λάρνακας για στελέχωση και αντικατάσταση γενικών βοηθών σε διάφορα τμήματα του νοσηλευτηρίου που επίσης χωλαίνουν λόγω υποστελέχωσης. Εκφράζεται, δε, η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα τμήματα που εμπλέκονται στις προσλήψεις ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα πιο πάνω προβλήματα και η ταλαιπωρία του κόσμου θα παρατείνονται.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend