Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Όχι και το 2018 τέτοια οπτική ρύπανση»
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Όχι και το 2018 τέτοια οπτική ρύπανση»

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Όχι και το 2018 τέτοια οπτική ρύπανση»

Όλοι ελπίζουν κι εύχονται μέσα στο 2018 να δοθεί, επιτέλους, ένα τέλος με την απέραντη οπτική ρύπανση που προκαλεί το μισογκρεμισμένο κτήριο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, στη Λάρνακα.

Ένα ιστορικό σχολείο, που μετά την κατεδάφισή του αφέθηκε ν’ αποτελεί την μεγαλύτερη οπτική ρύπανση σ’ ένα νευραλγικό σημείο της πόλης, μεταξύ Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας. Τα τελευταία χρόνια οι χιλιάδες διερχόμενοι και οι περίοικοι είναι αναγκασμένοι ν’ αντικρίζουν καθημερινά αυτό το άθλιο θέαμα που παρουσιάζουμε μέσα από τις φωτογραφίες μας. Ο χώρος όπου παλιά λειτουργούσε η τεχνική σχολή και το γυμνάσιο, σήμερα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εστία ρύπανσης. Είναι πολλοί που διερωτώνται γιατί το δημοτικό συμβούλιο καθυστερεί και δεν λαμβάνει συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί κάπως η εικόνα στον χώρο, μέχρι να δεήσει ο Θεός και γίνει κάποια ανάπτυξη. Χλωμό το βλέπουμε, βέβαια, στο άμεσο μέλλον.

Πάνε χρόνια τώρα που όλο ακούμε για ανάπτυξη στον συγκεκριμένο χώρο, είτε με την δημιουργία νέου σχολείου, είτε με ανάπτυξη για εμπορική χρήση, αλλά τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Και τα χρόνια περνούν… Είναι ντροπή για τη Λάρνακα που ο χώρος του παλιού σχολείου έχει αφεθεί σ’ αυτό το χάλι. Και είναι ντροπή που κανείς υπεύθυνος δεν έχει συγκινηθεί όλα αυτά τα χρόνια για να πάρει διορθωτικά μέτρα. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το «θέαμα»; Ελπίζουμε μέσα στο 2018 να δοθεί ένα τέλος, παρόλο που κι αυτό χλωμό το βλέπουμε… Η στήλη επανέρχεται στο θέμα, διότι το θεωρεί ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την πόλη μας από άποψης οπτικής ρύπανσης. Μακάρι και στο δημοτικό συμβούλιο και στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου να συμμερίζονται την άποψή μας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend