Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη για την απόπειρα φόνου στον Μαζωτό
Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη για την απόπειρα φόνου στον Μαζωτό

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη για την απόπειρα φόνου στον Μαζωτό

Στην πιο κρίσιμη καμπή εισέρχεται η δίκη για την απόπειρα φόνου στον Μαζωτό, που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με θύμα τον Μιχάλη Βασιλείου.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας κατέθεσε ο Παναγιώτης Χατζηχρίστου, ο οποίος, όπως ανέφερε, βρισκόταν σε απόσταση περίπου δυόμισι μέτρων όταν ο κατηγορούμενος Νάσος Δημητρίου κάρφωνε το μαχαίρι στον ξάδελφό του Μ. Βασιλείου. Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, αυτός ήταν το πρόσωπο που είχε καλύτερη οπτική επαφή με το συμβάν του μαχαιρώματος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. «Ο Νάσος ήλθε με ταχύτητα οδηγώντας το μονοκάμπινο του πατέρα του.

Το στάθμευσε πάνω στο πεζοδρόμιο. Αν δεν πετασσόμαστε, θα μας κτυπούσε. Κατέβηκε από τη θέση του οδηγού, περπατούσε γρήγορα, πέρασε από δίπλα μου και τότε είδα ότι κρατούσε μαχαίρι. Πήγε και στάθηκε μπροστά από τον Μιχάλη. Προσπάθησε να του καρφώσει το μαχαίρι στο λαιμό. Ο Μιχάλης τον ανέκοψε και γλίτωσε με γδάρσιμο. Μετά του το έμπηξε κάτω από το αριστερό στήθος. Το είδα καθαρά παρόλο που δεν είχε καλό φωτισμό. Μετά πέταξε το μαχαίρι σε κοντινό σπίτι κι έφυγε» είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Χατζηχρίστου.

Ο μάρτυρας κατέθεσε, επίσης, ότι ήταν θαμώνας στο καφέ «Πλατεία» του Μαζωτού, απ’ όπου ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ κατηγορουμένου και παραπονούμενου τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Δεκεμβρίου 2016. Κατέθεσε ότι ο Νάσος ύβριζε χυδαία τη μητέρα του Μιχάλη και ότι οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια κι έξω από το καφέ, όπου συνεχίστηκε ο καβγάς τους προτού συμβεί το μαχαίρωμα. Τις πιο πάνω θέσεις που πρόβαλε ο μάρτυρας αμφισβήτησε έντονα ο συνήγορος υπεράσπισης Σάββας Μάτσας κατά την πολύωρη αντεξέταση. Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τετάρτη.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend