Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Νιώθουν να έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής οι γονείς του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου όπου στις 7:45 το πρωί θα συγκεντρωθούν μπροστά στην είσοδο, και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα, ως μια συμβολική κίνηση για να δηλώσουν την αποφασιστικότητα τους να ληφθούν μέτρα βελτίωσης των συνθηκών φοίτησης των παιδιών τους , όπως οι ίδιοι οι γονείς ανέφεραν. Οι γονείς του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου, διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν, το σχολείο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, και ότι από το 2011 δεν έχει γίνει οποιοδήποτε βελτιωτικό έργο σε αυτό. Οι γονείς θέτουν θέμα ασφάλειας για τα παιδιά τους, επισημαίνοντας ότι στο πίσω μέρος δεν υπάρχει περίφραξη κα με αυτό τον τρόπο γίνεται εύκολη η πρόσβαση στους εξωσχολικούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο προαύλιο εντοπίστηκαν ακόμα και χρησιμοποιημένες σύριγγες, ανέφεραν οι γονείς. Στόχος της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τους γονείς είναι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ενσκύψουν στα προβλήματα που εκκρεμούν εδώ και μια επταετία. Οι γονείς έκαναν λόγο για παντελή έλλειψη συντήρησης του κτηρίου, το οποίο εξ αιτίας της παλαιότητας του, έχει αφεθεί στο έλεος τα φθοράς. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές, σύμφωνα με τους γονείς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά σε κάποιες τάξεις όπου η θερμοκρασία είναι ανυπόφορη, σύμφωνα με τους γονείς. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν υποστεί ακόμα και θερμοπληξία, έχουν αναφέρει οι γονείς. Το κτήριο του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου, είχε χτιστεί το 1968 και είχε εγκαινιαστεί από τον πρώτο Υπουργό Παιδεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Κωνσταντίνο Σπυριδάκη.

3.30 μ.μ – 5.00 μ.μ.Συνάντηση Δημάρχου Με κατόχους υποστατικών της οδού Αλβέρτου Σβάιτσερ και της Βιοτεχνικής Περιοχής Λάρνακας θα συναντηθεί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Δημάρχου με Δημότες για να δει επί τόπου τα προβλήματα που αντμετωπίζει η κάθε περιοχή ξεχωριστά. Η συνάντηση θα αρχίσει στις 3.30μ.μ. στο εργαστήριο του Γιώργου Σωκράτους – Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων, στην οδό Αλβέρτου Σβάιτσερ. Στη συνέχεια, στις 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Βιοτεχνική Περιοχή, στο εργαστήριο τουΣταύρου Σιηστρή – Ισιώματα αυτοκινήτων, στην οδό Πρεβέζης 47

Καθαρισμό ερεισμάτων κεντρικής νησίδας αυτοκινητοδρόμων επαρχίας Λάρνακας αρχίζει από σήμερα έως 20 τις Μαρτίου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού. Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, από τις 8:30π.μ.- 3μ.μ. στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων της κεντρικής νησίδας με αυτοκινούμενη σκούπα προς μια κατεύθυνση κάθε φορά. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά (ταχεία) λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου η υπόθεση που εξετάζεται εναντίον Πρώην Κοινοτάρχη του Μαρί και έμμισθης Γραμματέως του Κ. Σ. Μαρί, οι οποίοι τον περασμένο Ιούνιο κατηγορήθηκαν για την υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της Πολιτιστικής Κίνησης Μαρί. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι κατά την περίοδο 2009-2011, συνωμότησαν για την υπεξαίρεση 38 χιλ.300 ευρώ από το ταμείο της Πολιτιστικής Κίνησης, και τα χρήματα προήρχοντο κυρίως από χορηγίες των εκδηλώσεων και ήσαν κατατεθειμένα στη ΣΠΕ Βασιλικού.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 10πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα παραστεί σε συνεδρία της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων και στις 12:30 θα έχει συνάντηση στα Γραφεία της ΕΠΣΑ, με εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού & Ανάπτυξης. Τέλος στις 6μμ θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του ΣΑΛ

Send this to a friend