Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου θα παραλάβει στις 11πμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα VIP στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Το ολόχρυσο τρόπαιο φτάνει στην Κύπρο με πτήση από το Ισραήλ και θα τύχει της πλέον επίσημης υποδοχής. Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου θα μεταφερθεί στη Λευκωσία και πριν συνεχίσει το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο.

Εκστρατεία πρόληψης δυστυχημάτων διενήργησε τις τελευταίες δύο ημέρες η Τροχαία Λάρνακας στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων. Επί καθήκοντι μέλη της Τροχαίας αλλά και εκτός Υπηρεσίας προσωπικό πραγματοποίησαν στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη της Λάρνακας και στην ύπαιθρο όπου έγιναν 285 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις και 13 γραπτές παρατηρήσεις. Δύο οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί στο νάρκοτέστ, και άλλοι δύο οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ. 163 καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα και 60 για μη χρήση ζώνης. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν σε οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς κράνος, χωρίς άδεια- ασφάλει, χρήση κινητού τηλεφώνου και άλλες τροχαίες παραβάσεις. Στο πλαίσιο της εκστρατείας στην οποία έγινε χρήση του συστήματος Καταγραφής Πινακίδων ANPR εντοπίστηκε ένα καταζητούμενο πρόσωπο και 19 περιπτώσεις με εκκρεμούντα εντάλματα και μια περίπτωση αναζητούμενων πινακίδων εγγραφής.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας εγκαινιάζει τον Έβδομο Κύκλο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, αρχίζοντας με τη διάλεξη του Εκπαιδευτικού Φίλιππου Αυξεντίου. Η διάλεξη αρχίζει στις 8μμ στο «Σπίτι της Κοντέας», και έχει τίτλο «Τι είναι τα εκπαιδευτικά πρότυπα και πως η εισαγωγή τους θα επηρέαζε την κυπριακή εκπαίδευση». Στο τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όποιον θα ήθελε να την παρακολουθήσει. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πυγή και η συγγραφέας Στέλλα Καβάζη παρουσιάζουν στις 6μμ στην Αποθήκη 79, το νέο βιβλίο της Άντρης Χαϊράλλα με τίτλο ΄Πως τα φέρνει η ζωή΄. Εκτός από την συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσει η Τασούλα Χαραλάμπους Συντονίστρια του κλάδου Διοίκησης Γραφείου, καθηγήτρια κλάδου – Intercollege Λάρνακας

Το θέατρο Σκάλα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αlzheimer Επαρχίας Λάρνακας παρουσιάζει την κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ Δείπνο Ηλίθιων. Η παράσταση αρχίζει απόψε στις 8μ.μ. στο θέατρο Σκάλα. Τιμή Εισιτήριου €10. Τα έσοδα θα διατεθούν προς στήριξη των ατόμων που πάσχουν από τη Νόσο Αlzheimer και τους συγγενείς τους. Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία του συνδέσμου Αlzheimer και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 96701012,99483160

Συνάντηση με τον Κυβερνήτη Lions Δημήτρη Παπαδόπουλο και Μέλη Λέσχης Lions Salina, θα έχει στις 12μ στο Γραφείο του στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend