Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Σάββατο η κηδεία του αδικοχαμένου Κόκου Γεωργίου…
Το Σάββατο η κηδεία του αδικοχαμένου Κόκου Γεωργίου…

Το Σάββατο η κηδεία του αδικοχαμένου Κόκου Γεωργίου…

Τεράστια απώλεια για τον δικηγορικό κόσμο της Κύπρου

Θλίψη για τον Κόκο…

Θλίψη στον δικηγορικό κόσμο της Κύπρου και στην κοινωνία της Λάρνακας προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού δικηγόρου Γεώργιου (Κόκου) Α. Γεωργίου, ο οποίος απεβίωσε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης από ανακοπή καρδίας στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», στην Αθήνα.

Ο Γεωργίου, ο οποίος ήταν από τους πλέον διακεκριμένους ποινικολόγους στην Κύπρο και διατηρούσε το δικηγορικό του γραφείο στη Λάρνακα, απουσίαζε σ’ επαγγελματικό ταξίδι στην Ισπανία και την περασμένη Πέμπτη ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό. Εκεί, όμως, έπαθε εμβολή στο πόδι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εμβολή του προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια και πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης να υποκύψει στο μοιραίο.

Ο Γεώργιος Α. Γεωργίου ήταν πασίγνωστος τους νομικούς κύκλους της Κύπρου. Ήταν συνήγορος υπεράσπισης στις μεγαλύτερες υποθέσεις σκανδάλων που απασχόλησαν την κυπριακή δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια, όπως στην υπόθεση Νίκου Λίλλη (Σκάνδαλο Δρομολαξιάς), του πρώην δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ενώ το 2012 αντιπροσώπευσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού στην πολύκροτη δίκη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, που διεξήχθη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Κατά τον δεδομένο χρόνο, ήταν δικηγόρος του Μιχάλη Πάντη στη δίκη για τα ΧΥΤΑ Πάφου – Κόσιης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Ο Γ. Γεωργίου ήταν ευρύτερα γνωστός και για την πολιτική του δράση. Εξελέγη βουλευτής του ΔΗΣΥ Λάρνακας το 1981, ενώ διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας και του ΔΗΣΥ Λάρνακας. Ο αδελφός του, Ανδρέας Γεωργίου, διετέλεσε κι αυτός μεταγενέστερα βουλευτής του ΔΗΣΥ Λάρνακας. Ο Γεωργίου καταλείπει σύζυγο και δύο θυγατέρες (η μία είναι δικηγόρος κι εργάζεται στο γραφείο του πατέρα της), ενώ πρόσφατα απέκτησε κι ένα εγγόνι.

Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend