Home ΛΑΡΝΑΚΑ 256 αστυνομικοί θα εργαστούν στην επαρχία Λάρνακας για τις Προεδρικές εκλογές
256 αστυνομικοί θα εργαστούν στην επαρχία Λάρνακας για τις Προεδρικές εκλογές

256 αστυνομικοί θα εργαστούν στην επαρχία Λάρνακας για τις Προεδρικές εκλογές

Περίπου 256 αστυνομικοί θα εργαστούν στην επαρχία Λάρνακας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔΕ Λάρνακας Χριστάκης Παπαδημητρίου «την Κυριακή, ημέρα των εκλογών στην επαρχία Λάρνακας θα εργαστούν συνολικά 256 μέλη της Αστυνομίας. Ολες οι άδειες έχουν ανασταλεί εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, ενώ θα έχουμε και τη βοήθεια άλλων τμημάτων της Αστυνομίας, δηλαδή το Αρχηγείο, άλλους Αστυνομικούς Σταθμούς και υπηρεσίες».

Πρόσθεσε πως «κάθε κάλπη θα έχει ένα αστυνομικό ενώ όπου οι κάλπες είναι πέραν των 4, θα υπάρχει και αξιωματικός ή λοχίας, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου. Θα υπάρχουν 16 άτομα εφεδρία και 16 μέλη της Αστυνομίας που θα αποτελέσουν την Αντιοχλαγωγική Ομάδα η οποία θα περιπολεί κατά κύριο λόγο την Λάρνακα, δηλαδή εκλογικά κέντρα, εκλογικά επιτελεία, γραφεία κομμάτων και όποιος άλλος χώρος κριθεί αναγκαίο να έχει ασφάλεια ανάλογα με τις εξελίξεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «την Κυριακή θα λειτουργήσει στην ΑΔΕ Λάρνακας Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων με επικεφαλή τον Αστυνομικό Διευθυντή και βοηθούμενο από επιτελείς της Διεύθυνσης».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου «η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έλαβε όλα τα απαιτούμενα και απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τόσο για την ημέρα της ψηφοφορίας όσο και για τις προηγούμενες ημέρες. Μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν επίσης σε όλους τους πιθανούς χώρους εκδηλώσεων ή και χώρους διαμαρτυριών».

Σημείωσε επίσης πως η ΑΔΕ Λάρνακας κάνει τους δικούς της σχεδιασμούς, «πάντα με τις οδηγίες του Αρχηγείου Αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη οποιονδήποτε ανεπιθύμητων καταστάσεων τόσο στα επιτελεία των υποψηφίων, σε άλλους χώρους και κατά την διάρκεια της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως “η Επαρχία Λάρνακας έχει διαχωριστεί σε οκτώ τομείς με υπεύθυνο σε κάθε τομέα αξιωματικό ο οποίος θα εποπτεύει τα εκλογικά κέντρα τα οποία εμπίπτει στην δική του δικαιοδοσία ανάλογα με τον διαχωρισμό».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend