Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Διαφωνεί με την ανέγερση εμπορικού κέντρου (MALL) στη Λάρνακα η ΠΟΒΕΚ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει της δημόσιας ακρόασης που διοργανώνεται από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων στις 25 Ιανουαρίου για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού για την ανέγερση MALL δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας. Ο κίνδυνος να ανεγερθεί Mall στη Λάρνακα είναι προ των πυλών, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Ίσως, επειδή το MALL είναι έργον πολλών και μεγάλων συμφερόντων, έχουν τάχιστα υπερπηδηθεί τα προβλήματα που αναδεικνύονταν, και με ιλιγγιώδη ταχύτητα οδηγούμαστε στην δημόσια ακρόαση πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ΠΟΒΕΚ από ενωρίς έχει υποβάλει ένσταση εναντίον της δημιουργίας του MALL στην Λάρνακα σε μια ύστατη προσπάθεια να μην καταστραφούν εντελώς τα μικρομεσαία καταστήματα λιανικού εμπορίου στην πόλη και επαρχία, αλλά και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου γίνεται γνωστό ότι η ΠΟΒΕΚ θα είναι παρών στην δημόσια ακρόαση και θα αγωνιστεί να αποτρέψει το MALL. Για το λόγο αυτό, ζητεί από τους καταστηματάρχες να παραστούν και να ενισχύσουν τον αγώνα που η ΠΟΒΕΚ διεξάγει για την σωτηρία των επιχειρήσεων τους. Η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου στις 11π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού. Η ΠΟΒΕΚ προγραμματίζει στο Οίκημα της πλατιά σύσκεψη των καταστηματαρχών για λήψη αποφάσεων και συντονισμό.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι από σήμερα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, μεταξύ των από τις 7πμ μέχρι τις 4μμ, στον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού θα γίνονται κατασκευαστικές εργασίες από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο προς Ψεματισμένο μέχρι και την έξοδο προς Χοιροκοιτία η λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χοιροκοιτία θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 50μ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση “stop & go”. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

Με τον επικεφαλής -από Ε/κ πλευράς -της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά,Τάκη Χατζηδημητρίου, συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης υπό τον Δήμαρχο Ανδρέα Καουρή. Θέμα της συνάντησης ήταν η αναστήλωση εξωκλησιών και οι επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν στην εκκλησία της Παναγίας της Λύσης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την προώθηση του θέματος.

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταδικάστηκε χθες υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 51χρ από τη Λεμεσό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκλεψε ένα ποσό γύρω στις 4000 ευρώ από τις εγγραφές ασθενών στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών όπου εργαζόταν. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο καταδικασθείς παραδέχθηκε ότι έκλεψε, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χρήματα που αποτελούσαν κρατική περιουσία, και επίσης ότι εν γνώσει του έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση, ότι δήθεν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας.

Στο πρόγραμμα του Δήμου, στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend