Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βετεράνος Αστυνόμος της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων τιμάται από την Βασίλισσα
Βετεράνος Αστυνόμος της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων τιμάται από την Βασίλισσα

Βετεράνος Αστυνόμος της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων τιμάται από την Βασίλισσα

Ο προσωρινός Αστυνόμος Α της Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης ξεκίνησε το 2018 εντυπωσιακά αφού του απονεμήθηκε το περίφημο Αστυνομικό Μετάλλιο του Υπερπόντιου Εδάφους στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

 

Το βραβείο, το οποίο ήταν το μοναδικό του είδους που απονεμήθηκε φέτος σε όλα τα υπερπόντια εδάφη, αναγνωρίζει τις τρεις δεκαετίες «αξιοπρεπούς υπηρεσίας» του Αστυνόμου Πιτσιλλίδη μετά την ένταξή του στη δύναμη το 1987.

 

Τώρα 52, ο αστυνόμος με μεγάλη σταδιοδρομία, ανελίχθηκε στους βαθμούς έχοντας υπηρετήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις τόσο στη Δεκέλεια όσο και στην Επισκοπή και Ακρωτήρι.

 

Παρά το γεγονός ότι του έχουν ήδη απονεμηθεί πέντε Επαίνοι από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ένας Έπαινος από τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων (CBF) για εξαίρετη αστυνομική δουλειά, ο Αστυνόμος Πιτσιλλίδης παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ότι εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένος αφού έμαθε για αυτό το βραβείο.

 Είπε: “Για να είμαι ειλικρινής ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας με κάλεσε να με ενημερώσει στις 6.30 π.μ. την ημέρα που βγήκε ο κατάλογος και ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα”.

 

 “Πάντα πίστευα ότι αν δουλέψεις σκληρά τότε οι προσπάθειές σου θα αναγνωριστούν και η απονομή αυτού του βραβείου είναι η απόδειξη. Αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που λαμβάνω  αυτό το βραβείο και βεβαίως το γεγονός ότι η αλυσίδα διοίκησης αισθάνεται ότι το αξίζω αυτό το καθιστά πολύ ξεχωριστό”

.

‘Έχοντας υπηρετήσει εδώ και 30 χρόνια, είναι προφανές ότι η απόφαση να εγγραφείτε στην Αστυνομία των Βάσεων πριν από όλα αυτά τα χρόνια ήταν η σωστή και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. 

 

Εξήγησε: “Ένιωθα πάντα ότι θα μπορούσα να εργαστώ για να βοηθήσω στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας και ότι η ιδέα να είμαι αστυνομικός πραγματικά μου φαινόταν ελκυστική εκείνη την εποχή, γιατί θα μου επέτρεπε να εργαστώ για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

“Το να είσαι αστυνομικός είναι μια σπουδαία δουλειά και ήταν πάντα ελκυστικό για μένα ως άτομο να δουλεύω και να εφαρμόζω ένα δίκαιο κώδικα δεοντολογίας με ακεραιότητα και με σωστές αρχές και αξίες”.

 

Προτρεπόμενος από το γεγονός ότι αυτές οι αρχές και αξίες δεν λείπουν ποτέ από την αστυνομία, ο Αστυνόμος, συνέχισε την προσωπική του ανάπτυξη αποκτώντας Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και το Επαγγελματικό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παραδέχτηκε ότι ο τρόπος και το μοντέλο αστυνόμευσης έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

 

 Συνέχισε: “Ο τρόπος που δουλεύουμε έχει αλλάξει σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια. Όταν πρωτοξεκίνησα, ήταν περισσότερο για την επιβολή του νόμου και της ασφάλειας, αλλά τώρα δουλεύουμε μαζί με τις κοινότητες για επίλυση προβλημάτων.”

 

“Έχουμε δημιουργήσει πολύ στενές σχέσεις με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε και όχι μόνο έχει διευκολύνει τη δουλειά μας, αλλά και την έχει κάνει πολύ πιο επιτυχημένη. Ως αστυνομική δύναμη έχουμε αναπτυχθεί επαγγελματικά και εξελιχθήκαμε σημαντικά προς το καλύτερο.”

 

Καθώς εισέρχεται πλέον στην τέταρτη δεκαετία του ως αστυνόμος στις Βρετανικές Βάσεις, υπάρχουν αλλαγές που ο αστυνόμος σχεδιάζει να κάνει σε επαγγελματικό επίπεδο;

 

“Προσπαθώ πάντα να βελτιώσω τον εαυτό μου ως αξιωματικό και ως άτομο γι’ αυτό και έκανα τις σπουδές μου εκτός εργασίας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα“.

 “Αλλά τα επαγγελματικά μου πρότυπα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Εξακολουθώ να πιστεύω στις σωστές αρχές και αξίες που με έκαναν να εγγραφώ στην αστυνομία πριν από 30 χρόνια και πιστεύω ότι εξακολουθούν να είναι τόσο σχετικές και σημαντικές όσο ήταν πάντοτε ».

 

Και ο Αστυνόμος Πιτσιλλίδης, που έχει τέσσερα παιδιά και κατοικεί στην Ορμήδεια μαζί με τη σύζυγό του Αγάθη, έκλεισε λέγοντας: “ Η αστυνομική δύναμη είναι μια υπέροχη και γεμάτη ανταμοιβή δουλειά και απόλαυσα το να δουλεύω και να προσπαθώ να κάνω τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που υπηρετούμε.”

Send this to a friend