Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η επόμενη μέρα για συνδρομητές “πειρατικών” καναλιών
Η επόμενη μέρα για συνδρομητές “πειρατικών” καναλιών

Η επόμενη μέρα για συνδρομητές “πειρατικών” καναλιών

Ενώπιον Δικαστηρίου στις 09.00 θα παρουσιαστούν εκ νέου σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για τις παράνομες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε χθες, λόγω του ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εξεύρεση μεταφραστή για τον έναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Από χθες, εκατοντάδες συνδρομητές των παράνομων αυτών πλατρφόρμων, βλέπουν «μαύρο», στις τηλεοράσεις τους, αφού τους έχει διακοπεί η παροχή υπηρεσιών.

Αρκετοί απ’ αυτούς χρησιμοποιούσαν την παλιά μέθοδο (της δορυφορικής) και έπαιρναν από εκεί το υποκλαπέν σήμα. Οι περισσότεροι όμως λαμβάνουν σήμα απευθείας μέσω διαδικτύου, απ΄όπου και γίνεται η υποκλοπή.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομου διαμοιρασμού σήματος και αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών σε όλη την Ευρώπη.

Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ήταν εξαιρετικά εξεζητημένος και τεχνολογικά πολύπλοκος, αφού χρησιμοποιώντας νόμιμες συνδρομές, αναμετέδιδε παράνομα το σήμα σε μισό εκατομμύριο πελάτες με τα κέρδη να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Το ετήσιο κόστος συνδρομής ανέρχετο στα 100 με 150 ευρώ αντί 1000 περίπου, που απαιτούνται για ένα τέτοιο πακέτο συνδρομητικής.

Σκοπός των Αρχών δεν είναι η δίωξη των 1000 περίπου ατόμων που επηρεάζονται στην Κύπρο, αλλά ο εντοπισμός των “εγκεφάλων” του κυκλώματος αυτού. Ωστόσο δεν αποκλείεται νέος γύρος συλλήψεων στη βάση νέων καταθέσεων. Όπως δηλώνεται από την Αστυνομία, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας για τους ιδιώτες συνδρομητές των καναλιών αυτών.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω αρκετές παροχές, έχουν ήδη αποσυνδεθεί, κάποιες και για προληπτικούς λόγους. Όπως συνέβη και το 2014 σε παρόμοια επιχείρηση σκούπα που έγινε από τις Αρχές, αρκετοί πάροχοι διέκοψαν στους συνδρομητές τους το σήμα για σκοπούς κάλυψης, επαναφέροντάς το λίγες μέρες μετά.

Πηγή: sigmalive.com

Send this to a friend