Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συλλήψεις στη Λάρνακα για παροχή Dream Box – Συντονισμός με Europol
Συλλήψεις στη Λάρνακα για παροχή Dream Box – Συντονισμός με Europol

Συλλήψεις στη Λάρνακα για παροχή Dream Box – Συντονισμός με Europol

Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα πέρασε η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες για παράνομη χρήση αποκωδικοποιητών που είχαν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια.
Στόχος της επιχείρησης είναι η πάταξη του φαινομένου που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό με τη χρήση Dreambox. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρία πρόσωπα σε Λεμεσό και Λάρνακα.
Η επιχείρηση της αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη με παράλληλη επιχείρηση των αρχών σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ολλανδία.
Όπως διαφάνηκε από τις έρευνες ο εξυπηρετητής, διακομιστής έστελλε σήμα σε σέρβερ στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος σέρβερ που λάμβανε το σήμα στην Ολλανδία ήταν ενοικιασμένος από την Κύπρο και μέσω αυτού μοιραζόταν στο σήμα σε όσους διαθέτουν τους σχετικούς αποκωδικοποιητές.
Οι συλληφθέντες ηλικίας 44, 43 και 53 χρόνωναναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.
Ανάμεσα σε άλλα οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για παράνομο διαμοιρασμό σήματος συνδρομητικών καναλιών, παράνομη κατοχή κεντρικών εξυπηρετητών σέρβερ που διαμοιράζουν παράνομα σήμα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη παρέμβαση σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου, παράνομη δημιουργία αρχείου προσωπικών δεδομένων χωρίς γνωστοποίηση προς τον Έφορο Προσωπικών Δεδομένων
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend