Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

13.12.2017 proino dromologio Γεύμα καθημερινώς, για 47 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Αγίων Αναργύρων- Μιχάλης Κακογιάννης και Εθνάρχη Μακαρίου, μεσημεριανό γεύμα προσφέρουν το Ιδρυμα Σοφία για τα παιδιά και η HERMES AIRPORT. Το Ίδρυμα Σοφία διαμόρφωσε κι εξόπλισε την κουζίνα στο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων- Μιχάλη Κακογιάννη κι εργοδοτεί άνεργες μητέρες για την προετοιμασία του φαγητού. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο ονομάζεται «Μαγειρεύω και Προσφέρω». Χθες στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημοτικό των Αγίων Αναργύρων, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο οποίος εξήρε την προσφορά τόσο του Ιδρύματος Σοφία για Παιδιά όσο και της Ερμές. Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά Μαρίνα Σιακόλα εξέφρασε περηφάνια διότι όπως είπε, εταιρεία του μεγέθους της HERMES παλεύει όπως είπε, δίπλα στο Ιδρυμα Σοφία για τα παιδιά, με μοναδικό στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά να συνεχίσουν να μορφώνονται στα σχολεία με αξιοπρέπεια και χαρά, κι εξέφρασε τέλος την ευχή, και άλλες εταιρείες μιμηθούν αυτό το παράδειγμα. Η εκτελεστική Διευθύντρια της HERMES Ελένη Καλογήρου χαρακτήρισε αξιόλογη την όλη προσπάθεια και δεν απέκλεισε στο μέλλον η βοήθεια να επεκταθεί στο μέλλον και προς τα σχολεία της περιοχής στα όρια της οποίας βρίσκεται το αεροδρόμιο, δηλαδή το Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού.

Την ψηφιακή αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης Λύσης συζητεί ο Δήμαρχος Ανδρέας Καουρής ο οποίος είχε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Έλενα Διομήδη – Παρπούνα. Ο Δήμαρχος Λύσης αντάλλαξε απόψεις με την Πανεπιστημιακό σχετικά με τρόπους συνεργασίας στα πλαίσια της ανανεωμένης προσπάθειας του Δήμου για εμπλουτισμό, οργάνωση και αξιοποίηση της βιβλιοθήκης, μέσα από τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σεμινάριο σε φοιτητές της Λευκορωσσίας για τους Κυπριακούς χορούς έκανε ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ». Το σεμινάριο παρακολούθησαν πέραν των 100 φοιτητών οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παράδοση της Κύπρου. Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης Το Κρατικό Αγροτικό Πανεπιστήμιο Μινσκ της Λευκορωσσίας είχε απευθύνει πρόσκληση προς τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ». Τριμελής αποστολή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αντώνη Λαζάρου, και τους χοροδιδασκάλους Ζαχαρία Κερτεπενέ και Μαρία Δημητρίου Ττοφαρή μίλησαν για την Κυπριακή παράδοση κι έκαναν πρακτική επίδειξη των Κυπριακών χορών.

Δωρεάν στάθμευση για την περίοδο των Γιορτών ανακοινώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας προς εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών στη Λάρνακα. Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018, η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης, δηλαδή παρκόμετρα και μηχανές pay and display, στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, θα είναι δωρεάν. Τονίζεται ότι η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται.

Πρωτιές και βραβεία έλαβε η Σχολή Χορού «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ στους Παγκύπριους αγώνες Κοινωνικού και Αθλητικού χορού που έγιναν πρόσφατα στη Λευκωσία. Τα βραβεία αφορούν στον μοντέρνο χορό αλλά και στην κατηγορία Hip-Hop. Μάλιστα η μαθήτρια της Βασιλιτζιάς Ειρήνη Στυλιανού επιλέχθηκε από τους κριτές να είναι ένα από τα δέκα μέλη της Παγκύπριας ομάδας χορού.

Send this to a friend