Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πριν καλά -καλά φύγει το 2017, το Αεροδρόμιο Λάρνακας θα έχει συμπληρώσει κατακτήσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 10 εκατομμυρίων επιβατών, που αποτελεί ορόσημο σε ότι αφορά στις αφίξεις επιβατών. Γύρω στις 10 με 11 το πρωί, αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο ο επιβάτης υπ αριθμόν 10 εκατομμύρια. Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports, οι επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω των δύο διεθνών αερολιμένων της χώρας κατά το 2017 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα κυπριακά ταξιδιωτικά δρώμενα. Η εκδήλωση για την τελετή υποδοχής του επιβάτη, θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη. Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το συμβολικό μέρος της εκδήλωσης της τελετής καταγραφής του επιβάτη υπ’ αριθμόν 10.000.000. Εξίσου αν όχι περισσότερο εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας, οι οποίες αποτυπώνονται και σε διεθνές επίπεδο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, το αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν τρίτο σε αύξηση επιβατών στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια ετησίως! Στο σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το αεροδρόμιο Λάρνακας παρουσίασε ποσοστό αύξησης 22% και 571.926 επιπλέον επιβάτες.

Στο μεταξύ επίσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 11:30πμ, η Tus airways εγκαινιάζει απευθείας πτήση για Ρώμη από τη Λάρνακα. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των αναχωρήσεων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας Αμμοχώστου του ΚΥΚΕΜ και το Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Εκθέτουμε και τραγουδάμε για την αγάπη. Η πρώτη εκδήλωση που περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων, πινάκων ζωγραφικής και κατασκευών θα αρχίσει στις 7:30μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν από το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

12μ. θα πραγματοποιηθεί παράδοση τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας από την 1η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στο Στρατόπεδο Αλυκής. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ημερίδα με τίτλο Γαλάζια σταδιοδρομία, αρχίζει στις 9πμ στις διοργανώνεται από το Maritime Institute Ανατολικής Μεσογείου, το ΚΕΒΕ, το ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν φοιτητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα επαγγέλματα της θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ναυτιλίας και της Βιομηχανίας Υδρογονανθράκων. Η κάθε ειδικότητα θα παρουσιάζεται ξεχωριστά από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τα απαιτούμενα προσόντα, τις κύριες ευθύνες και αρμοδιότητες, τις δυνατότητες ανέλιξης, και για τις προβλεπόμενες ανάγκες της αγοράς.

H Επιτροπή Διαχείρισης Tουρκοκυπριακής Γης Πετροφανίου-Λουρουτζίνας διοργανώνει στις 7μμ στο Δημαρχείο Aθηένου, Πανδημοτική Συσκεψη για να συζητηθούν θέματα ΤΚ Περιουσιών

Send this to a friend