Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αλλάζει πρόσωπο ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού
Αλλάζει πρόσωπο ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού

Αλλάζει πρόσωπο ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού

Αλλάζει πρόσωπο ο Δήμος Δρομολαξιάς ο οποίος μέχρι το τέλος του χρόνου προκηρύσσει προσφορές για την ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως πολεοδομικό και θα στοιχίσει 1,2 εκ ευρώ, από τα οποία ο Δήμος Δρομολαξιάς θα επωμιστεί μόνο το 1/3 του ποσού. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από το Τμήμα Πολεοδομίας και περιλαμβάνει πλακόστρωση στους δρόμους, τοπιοτέχνηση με την προσθήκη και αναβάθμιση του πρασίνου, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό.

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην ανάπλαση του κέντρου της Δρομολαξιάς, είναι η συντήρηση και ανάδειξη της αρχαίας εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου με το περίτεχνο σκαλιστό καμπαναριό. Η εκκλησία ανάγεται στον 18 αιώνα και πιστεύεται ότι είναι χτισμένη στα θεμέλια μεσαιωνικής εκκλησίας. Η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Δρομολαξιάς είναι ένα από τα δύο σημαντικά έργα υποδομής, που δρομολογεί τους επόμενους μήνες ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού.

Για την ανάπλαση του κέντρου της Δρομολαξιάς, το Τμήμα Πολεοδομίας έχει διαβεβαιώσει τον Δήμαρχο Κύπρο Ανδρονίκου, όπως ο ίδιος ανέφερε, ότι αναμένεται να προκηρυχθούν προσφορές μέχρι το τέλος του χρόνου. Για την εκτέλεση των έργων, ο Δήμος έχει ήδη έτοιμο το ποσό των 400χιλ ευρώ. Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού, η αναβάθμιση του παραδοσιακού πυρήνα, θα αναζωογονήσει το Δήμο και θα προσελκύσει τουρισμό.

Η αναβάθμιση του ιστορικού πυρήνα της Δρομολαξιάς είναι ένα από τα δύο σημαντικά έργα που προωθεί ο Δήμος. Το δεύτερο έργο είναι η ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου στο Συνοικισμό Μενεού. Ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου ζήτησε από τα αρμόδια τμήματα να επισπεύσουν τη διαδικασίας εκμίσθωση του χώρου προς το Δήμο έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα στο σχεδιασμό.

Ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς Μενεού αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής στους Συνοικισμούς αυτοστέγασης του Δήμου, τα οποία δεν έχουν αποπερατωθεί. Πρόκειται, ανέφερε ο κος Ανδρονίκου, για αντιπλημμυρικά έργα, επισκευή και κατασκευή πεζοδρομίων, και ασφαλτοστρώσεις οδών, το κόστος των οποίων ανέρχεται στις 500 χιλιάδες ευρώ

Send this to a friend