Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Οφείλει ν’ αποδώσει κέρδη η Hermes» στους Δήμους που βρίσκονται κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
«Οφείλει ν’ αποδώσει κέρδη η Hermes» στους Δήμους που βρίσκονται κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

«Οφείλει ν’ αποδώσει κέρδη η Hermes» στους Δήμους που βρίσκονται κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Υπέρ του αιτήματος για αντισταθμιστικά το ΕΒΕΛ – «Οφείλει ν’ αποδώσει κέρδη η Hermes»

Υπέρ του αιτήματος της Λάρνακας και των γειτονικών δήμων και κοινοτήτων για παραχώρηση αντισταθμιστικών μέτρων εξαιτίας της λειτουργίας του διεθνούς αερολιμένα, τάσσεται το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο. Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΒΕΛ Όθωνας Θεοδούλου είπε ότι η πρακτική των αντισταθμιστικών μέτρων σε μια πόλη που φιλοξενεί αεροδρόμια είναι ευρύτατα διαδεδομένη και αυτονόητη σε ευνομούμενες χώρες.

Το Επιμελητήριο Λάρνακας εκτιμά ότι τόσο το κράτος, όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία έχουν υποχρέωση να εξετάσουν με θετική διάθεση το αίτημα του Δήμου Λάρνακας. «Το μεν κράτος στα πλαίσια του δίκαιου, αφού τα οφέλη από τη λειτουργία του αεροδρομίου διαχέονται παγκύπρια έστω με κάποιες διαβαθμίσεις, ενώ το κόστος καταβάλλεται μόνο από συγκεκριμένες περιοχές. Η δε διαχειρίστρια εταιρεία στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής της ευθύνης οφείλει ν’ αποδώσει μικρό μέρος των κερδών της σ’ αυτούς που την φιλοξενούν με κόστος.

Τέτοιες πρακτικές είναι ευρύτατα διαδεδομένες στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ασυνήθιστες ούτε στην Κύπρο», τόνισε στην ομιλία του ο κ.Θεοδούλου κατά την τελευταία γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ. Επιπρόσθετα, ο Ο. Θεοδούλου είπε ότι εκτός από τον θόρυβο, τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων και τις επιδράσεις στο υδάτινο, το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η Λάρνακα έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιδράσεις που αφορούν το ύψος των επιτρεπόμενων κτηρίων, τον κατακερματισμό του παραλιακού της μετώπου και την αδρανοποίηση σημαντικού μέρους του.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend