Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιτέλους, αποφάσεις για τις κάμερες της Τροχαίας
Επιτέλους, αποφάσεις για τις κάμερες της Τροχαίας

Επιτέλους, αποφάσεις για τις κάμερες της Τροχαίας

Πράσινο φως για την προκήρυξη προσφορών για την προμήθεια του συστήματος φωτοεπισήμανσης, τις γνωστές κάμερες της Τροχαίας, άναψε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε και ο τρόπος εξασφάλισής του.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης βρέθηκε η χρυσή τομή και λήφθηκε η πολιτική απόφαση για τον τρόπο εξασφάλισης του συστήματος.

Αυτός θα είναι με την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτη επενδυτή, στον οποίο το κράτος θα καταβάλλει ένα ποσό ανά έτος μέχρι την εξόφλησή του.

Το ποσό αυτό θα πληρώνεται από τα έσοδα του συστήματος και έτσι δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Απλώς στον προϋπολογισμό θα τεθεί ένα συμβολικό ποσό των 10 ευρώ ώστε το έργο να γίνει εντός του 2018.

Μετά τη συμφωνία των δύο υπουργείων ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των προσφορών εντός του 2017, ώστε αν όλα κυλήσουν ομαλά οι πρώτες κάμερες να τοποθετηθούν εντός του ’18.

«Είναι σημαντικό ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και οι δυσκολίες που υπήρχαν και το έργο προχωρά έστω και με καθυστέρηση», ανέφερε στον «Φ» αρμόδια πηγή, τονίζοντας ότι θα πρέπει τώρα να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθεί το έργο.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend