Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τελικά πρέπει να μετακινηθούν τα στρατόπεδα από τη Λάρνακα;
Τελικά πρέπει να μετακινηθούν τα στρατόπεδα από τη Λάρνακα;

Τελικά πρέπει να μετακινηθούν τα στρατόπεδα από τη Λάρνακα;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου τοποθετήθηκε ως προς το αίτημα του Δήμου Λάρνακας για μετακίνηση των στρατοπέδων που εδρεύουν στην πόλη.

«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θέλει να διευκρινίσει τη θέση του ως προς το αίτημα του Δήμου Λάρνακας για τη μετακίνηση των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς που εδρεύουν στην πόλη.

Κατ’ αρχήν θεωρούμε πως οι περιπτώσεις των δύο στρατόπεδων της πόλης θα πρέπει να αξιολογηθούν ξεχωριστά.

H μετακίνηση του ΚΕΝ Λάρνακας και των μονάδων που στεγάζονται σε αυτό θεωρούμε πως θα εξυπηρετήσει τόσο το συμφέρον του Δήμου Λάρνακας, όσο και τις επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. Στα υπόψη πως αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο του ΚΕΝ Λάρνακας στεγάζονται εκτός από το ΚΕΝ και άλλες δύο μονάδες.

Πιστεύουμε πως είναι επιβεβλημένη η μετακίνησή του αφού, όμως, πρώτα κατασκευαστεί και δοθεί σε χρήση νέο στρατόπεδο σε χώρο που θα καθορίσει η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς στα όρια της επαρχίας Λάρνακας.

Όσον αφορά το Στρατόπεδο της Αλυκής θεωρούμε πως η μετακίνησή του δεν αναγκαιεί. Εντός του Στρατοπέδου της Αλυκής βρίσκεται η έδρα της Ταξιαρχίας καθώς και διάφορες άλλες μονάδες υποστήριξης και υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες επιβάλλεται να βρίσκονται πλησίον της πόλης της Λάρνακας και κοντά στο διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Ελπίζουμε το Υπουργείο Άμυνας να αντιμετωπίσει το ζήτημα με την ανάλογη σοβαρότητα, με πρώτο γνώμονα την άμυνα και την ασφάλεια και όχι ως πεδίο λαϊκισμού και εξυπηρέτησης προεκλογικών σκοπιμοτήτων».

Σωτήρης Ιωάννου

Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας ΕΛΑΜ

 

Send this to a friend