Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρώτη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρώτη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρώτη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρώτη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Στο Λιμάνι Λάρνακας θα βρεθούν στις 9πμ οι Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι θα διερευνήσουν καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών, σχετικά τη δημιουργία βιομηχανικού λιμένα στη Λάρνακα. Οι Ευρωβουλευτές πραγματοποιούν τριήμερη διερευνητική επίσκεψη έπειτα από καταγγελίες που έγιναν από ομάδες πολιτών και το θέμα είχε απασχολήσει την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ιούνιο του 2016. Οι Ευρωβουλευτές παρακάθισαν χθες σε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο και είχαν μια πρώτη ενημέρωση από τον Δήμαρχο, τους αρχηγούς των Δημοτικών ομάδων και εκπροσώπους του Λιμανιού και των πολιτών που διαμαρτύρονται. Εκπρόσωποι των ομάδων πολιτών εξέφρασαν ανησυχίες τους σχετικά με εκβιομηχανοποίηση του Λιμανιού Λάρνακας, και αναφέρθηκαν επίσης στις ανησυχίες τους για τις υποστηρικτικές στην ΑΟΖ και στη βιομηχανία υδρογονανθράκων, εγκαταστάσεις στην Αραδιππου.

Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά drones, τα οποία θα κατοπτεύουν την περιοχή των κυρίαρχων Βάσεων, έχει εφοδιαστεί η Αστυνομία Δεκέλεια. Στις 10πμ, στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη και θα γίνει επίδειξη της λειτουργίας των ιπτάμενων καμερών υψηλής ευκρίνειας. Το νέο απόκτημα των Βρετανών θα χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και κάθε φύσης παρανομίας, και ειδικότερα στη μάχη κατά της παράνομης παγίδευσης άγριων πτηνών με όπλα νέας τεχνολογίας. Αυτός ο εξοπλισμός υψηλής ευκρίνειας θα χρησιμοποιείται επίσης με μεγάλη αποτελεσματικότητα για να δίδει πληροφορίες για την τροχαία κίνηση, ακόμα και για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση επίσκεψης επισήμων προσώπων.

Η Παιδική Επιθετικότητα είναι το θέμα της διάλεξης που διοργανώνει στις 7μμ στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς ο ΣΥΚΑΝΑ. Εισηγητής θα είναι ο Δρ Παναγιώτης Γεώργακας Νευρολόγος – Ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς.

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία κλήρωση δώρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος FIESTA. Κληρώθηκαν συνολικά 14 ηλεκτρικές συσκευές καλής ενεργειακής απόδοσης: 4 Κλιματιστικά για θέρμανση και Ψύξη διαιρεμένου τύπου 9000 btu. Οι επιτυχόντες λαχνοί είναι: 14, 154, 90, 136. Κληρώθηκαν 4 Κλιματιστικά για θέρμανση και Ψύξη διαιρεμένου τύπου 12000 btu στους λαχνούς με τους αριθμούς 35, 168, 77, 76. 3 Ψυγειοκαταψύκτες

Στους λαχνούς με τους αριθμούς 26, 141, 155. 3 Πλυντήρια ρούχων στους λαχνούς με αριθμό 139, 94, και 31. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος FIESTA το οποίο ολοκληρώνεται τον προσεχή Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί 152 δωρεάν έλεγχοι ενεργειακής κατανάλωσης και έχουν κληρωθεί συνολικά 28 συσκευές καλής ενεργειακής απόδοσης. Επίσης έχουν διοργανωθεί 5 εργαστήρια για ενημέρωση του κοινού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας κι έχουν γίνει παρουσιάσεις σε 16 σχολικές τάξεις για την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του έργου λειτουργούσε Ενεργειακό Γραφείο που παρείχε πληροφόρηση για το έργο FIESTA και για θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Δήμος Αθηένου, τιμά τη μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Φωκά. Κατά το διήμερο, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Αθηένου και άλλους οργανωμένους φορείς.

Ο Δήμος Λιβαδιών διοργανώνει στις 8μμ στην Πλατεία Αγνοουμένων – Αγίας Παρασκευής τη Θεατρική Παράσταση «μικροί φαρισαίοι», του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία της Μαρία Γεωργίου Κρασιά

Τέλος στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Ολομέλειας Δημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend