Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Εκδήλωση χαράς και αγάπης με φιλανθρωπικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα για όλη την οικογένεια φιλοδοξεί να είναι το 3ο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα που διοργανώνεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις τρεις το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ, στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες. Ο φετινός στόχος του φεστιβάλ που κάθε χρόνο επιλέγει να στηρίξει διαφορετικό φορέα, είναι η οικονομική στήριξη του Φιλανθρωπικού – Εθελοντικού Οργανισμού Γκολ στη Ζωή και να ενισχύσει το έργο του με το μήνυμα «Μαζί βάζουμε Γκολ στη Ζωή» που είναι και το σλόγκαν της εκδήλωσης. Όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Διοικητικός Σύμβουλος της Πετρολίνα Γεωργία Λευκαρίτη, το Φεστιβάλ θα ενισχύσει τους στόχους του Οργανισμού οι οποίοι συμβαδίζουν και με την διαχρονική κοινωνική δράση της Πετρολίνα με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό. Η εταιρεία, ανέφερε η κα Λευκαρίτη, μοιράζεται με τους ποδοσφαιριστές τη χαρά της προσφοράς και τα μηνύματα που θέλει να περάσουν έμπρακτα στην κοινωνία είναι: Ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αποδοχή και κατανόηση. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συνολικά 31 περίπτερα. 14 από αυτά θα προσφέρουν αθλητική δράση και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, από αναρρίχηση μέχρι και τοξοβολία. Με δικά τους περίπτερα θα συμμετέχουν, η Green Dot και η ΑΦΗΣ Κύπρου, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι. Θα υπάρχει επίσης ενημερωτικό περίπτερο της Πετρολίνα, στο οποίο το κοινό θα ενημερώνεται για τις ενέργειες της εταιρείας και θα συμμετέχει σε διαγωνισμούς. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το περίπτερο του Γκολ στη ζωή, όπου ποδοσφαιριστές θα υπογράφουν αυτόγραφα, θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά. Εκεί θα διατίθενται προς πώληση μπάλες και φανέλες για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Οργανισμού. Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλουσιότερο από κάθε άλλη φορά με DJ, Live Link, την ομάδα κρουστών Batucinio, χορευτικά, την παιδική χορωδία του Δήμου Λάρνακας, ζωντανή μουσική με τον

Ανδρόνικο και βέβαια η συναυλία με τους Ονιράμα. Τα περίπτερα θα πλαισιώνονται από 300 εθελοντές της Petrolina Community και παιδιά της Petrolina Kids Community και άλλους εθελοντές.

Τριήμερη διερευνητική επίσκεψη στη Λάρνακα πραγματοποιεί ομάδα Ευρωβουλευτών μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι θα διερευνήσουν καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών σχετικά τη δημιουργία βιομηχανικού λιμένα στη Λάρνακα. Οι καταγγελίες έγιναν από ομάδες πολιτών της Λάρνακας και το θέμα είχε απασχολήσει την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ιούνιο του 2016. Το θέμα είχε συζητηθεί στις 2 Ιουνίου του ’16 και στην Επιτροπή το είχε παρουσιάσει η Μαρία Θεοδώρου, μέλος της κίνησης Larnaka Rights και εκ μέρους των ομάδων πολιτών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, οι Ευρωβουλευτές θα συναντήσουν πολίτες που υπέβαλαν αναφορές για τις ανησυχίες τους σχετικά με εκβιομηχανοποίηση του Λιμανιού Λάρνακας, και καταγγελίες σχετικές με τις υποστηρικτικές στην ΑΟΖ και στη βιομηχανία υδρογονανθράκων, εγκαταστάσεις στην Αραδιππου. Στις 5:15μμ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα έχει συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές. . Ο Δρ. Παναγιώτης Γεώργακας, Νευρολόγος – Ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι ο εισηγητής της διάλεξης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Θέμα της διάλεξης είναι η Παιδική επιθετικότητα. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Κωνσταντινελένειο Κέντρο Ενηλίκων στην Αθηένου, στις 7μμ και απευθύνεται κυρίως σε γονείς.

Mουσική εκδήλωση με έντεχνο ελληνικό τραγούδι, διοργανώνει στις 8:30μμ ο Ροταριανός Ομίλος Λάρνακα – Κίτιον στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας με σκοπό την στήριξη της δημιουργίας Πρότυπης Διαγνωστικής Μονάδας Παιδικού Καρκίνου στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Τραγουδούν οι καλλιτέχνες: Λευτέρης Μοσχοβίας και Ιωάννης Μελέκκης. Τιμή εισιτηρίου €10. Η βραδιά τελεί υπο την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρεα Βύρα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα γίνεται συλλογή επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σιέλου με μπατονέτα) για ενίσχυση του Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Η βραδιά τελεί υπο την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρεα Βύρα.

Συνέντευξη σε Ρωσική εφημερίδα, θα δώσει ο Δημαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναπτύξει τους στενούς δεσμούς της Λάρνακας με τη Ρωσια και κυρίως την προτίμηση που δείχνουν στην πόλη οι Ρώσοι τουρίστες, που επισκέπτονται τον ναό του Αγίου Λαζάρου και άλλους σημαντικούς για το χριστιανισμό χώρους. στο Γραφείο ΔημάρχουTo τοπικό ραδιόφωνο της

Λάρνακας Ράδιο 99 FM γιορτάζει τα 28 χρόνια στα ερτζιανά και διοργανώνει στις 7:30μμ, κοκτέϊλ πάρτι με μουσική στο Αμφιθέατρο του Intercollege Λάρνακας. Με την ευκαιρία θα παρουσιάσει το νέο του ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις»και το Κ.Σ. Νεολαίας Κοντέας παρουσιάζει στις 8:30μμ, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς –Μενεού την κωμωδία «Μικροί φαρισαίοι», του Δημήτρη Ψαθά. Η σκηνοθεσία και διασκευή είναι της Μαρίας Γεωργίου Κρασιά. Είσοδος ελεύθερη.

Send this to a friend