Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χαιρετισμός Υπ. Μεταφορών στα εγκαίνια Aspire Aphrodite Executive Lounge στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Χαιρετισμός Υπ. Μεταφορών στα εγκαίνια Aspire Aphrodite Executive Lounge στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Χαιρετισμός Υπ. Μεταφορών στα εγκαίνια Aspire Aphrodite Executive Lounge στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Χαιρετισμός Υπ. Μεταφορών στα εγκαίνια Aspire Aphrodite Executive Lounge στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση για τέλεση των εγκαινίων της νέας, σύγχρονης αίθουσας Διακεκριμένων Επιβατών “Aspire Aphrodite Executive Lounge” στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η νέα αυτή αίθουσα συνιστά μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές του αερολιμένα και στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες. Αποτελεί επίσης παράδειγμα της συνεργασίας των ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον αερολιμένα για την προσφορά μιας ποιοτικής εμπειρίας στους ταξιδιώτες, ειδικά σε ένα τμήμα της αγοράς που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και προσοδοφόρο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να συγχαρώ της εταιρείες LGS και Swissport που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία και λειτουργία της καινούργιας αίθουσας διακεκριμένων επιβατών κάτω από το brand name των διεθνώς γνωστών “Aspire Lounges”. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes για τις διευκολύνσεις που παρείχε στην εκτέλεση του έργου.

Τόσο η LGS όσο και η Swissport, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτενώς στον τομέα των αερομεταφορών, καθ’ όλα τα χρόνια της λειτουργίας τους, έχουν να επιδείξουν αξιόλογη ανάπτυξη και αποτελούν παράδειγμα συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη των αερομεταφορών και γενικότερα της οικονομίας του τόπου.

Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει και προωθεί πρωτοβουλίες σαν αυτή καθώς πρόθεσή της είναι να παρέχει ιδανικές συνθήκες στους ιδιωτικούς οργανισμούς για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όσον αφορά στις αερομεταφορές, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολιτική ανοικτών ουρανών με τρίτες χώρες και έχει συνάψει νέες αεροπορικές συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης με αρκετές χώρες που άρουν τους οποιουσδήποτε περιορισμούς. Έχει, επίσης, κυρώσει αριθμό Περιεκτικών Συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια εταιρεία των δύο αεροδρομίων, αλλά και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), έχει υιοθετήσει διάφορα σχέδια κινήτρων για αεροπορικές εταιρείες με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, τα οποία αποδίδουν συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Κυβέρνησης παραμένει φυσικά η εγκαθίδρυση της Κύπρου ως περιφερειακού διαμετακομιστικού κέντρου. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ευκαιρίες που ήδη έχουν δημιουργηθεί μέσω υφιστάμενων συμφωνιών ή ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ) ή ακόμα και με ανοίγματα που επιχειρούνται σε νέες αγορές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και να διαβεβαιώσω για τη στήριξη του Υπουργείου, των συνεργατών μου και γενικότερα της Κυβέρνησης, σε θέματα πολιτικής αεροπορίας και σε έργα που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας της Κύπρου.

Send this to a friend