Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ VIBER ΓΙΑ CYTA: Ζήτησαν από Κύπριο να γίνει συνεργός τους – Απάντησε στην κλήση των απατεώνων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ VIBER ΓΙΑ CYTA: Ζήτησαν από Κύπριο να γίνει συνεργός τους – Απάντησε στην κλήση των απατεώνων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ VIBER ΓΙΑ CYTA: Ζήτησαν από Κύπριο να γίνει συνεργός τους – Απάντησε στην κλήση των απατεώνων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η πρώτη δημόσια αναφορά από Κύπριο είναι γεγονός, για την απάτη που εντόπισε πρόσφατα η Cyta και ενημέρωσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, από συγκεκριμένο application των τηλεφώνων.

Θυμίζουμε ότι, η Cyta, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία καλούσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στην νέα απάτη που εντοπίστηκε, μέσω κινητών τηλεφώνων, αναφέροντας ότι, η νέα μέθοδος τηλεφωνικής απάτης, γίνεται από επιτήδειους οι οποίοι καλώντας ανυποψίαστους πολίτες μέσω της εφαρμογής Viber, συστήνονται ως μηχανικοί του CytaVoda Call Center, επικαλούνται δήθεν διαγωνισμό και ζητούν δήθεν αναγνώριση του πελάτη. Στη συνέχεια οι επιτήδειοι ζητούν από τους πολίτες να αφαιρέσουν την κάρτα SIM και να τους γνωστοποιήσουν των 19ψήφιο ή 20ψήφιο κωδικό της κάρτας SIM.Έτσι οι επιτήδειοι επιχειρούν να πετύχουν τη συλλογή όσο το δυνατό περισσότερων πληροφοριών με σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο στην υπηρεσία του πελάτη. Ο αριθμός που εμφανίζεται κατά την κλήση είναι +923ΧΧΧΧΧ6070 και παρουσιάζεται να ανήκει σε δίκτυο του Πακιστάν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο πλασματικού αριθμού, ενώ οι επιτήδειοι μιλούν σπαστά αγγλικά.

Παρά την προειδοποίηση του οργανισμού, Κύπριος πολίτης, την Πέμπτη 14/9, απάντησε στην ύποπτη κλήση που δέχθηκε στο viber του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο κατάφερε να τον πείσει να παραδεχθεί ότι είναι απατεώνας, ενώ σημείωσε ότι του πρότειναν μάλιστα και συνεργασία λόγω της χρήσης από αυτόν της ελληνικής γλώσσας, αφού θα ήταν πιο πειστικός στα υποψήφια θύματα. Ενώ στο τέλος, ο ίδιος προειδοποιεί το κοινό, να είναι προσεκτικό.

Να σημειωθεί ότι, τα όσα υποστηρίζει ο παραπονούμενος στην δημοσίευσή του, συνάδουν ακριβώς με όσα αναφέρει και η ανακοίνωση της Cyta.

«Σήμερα με πήρε ένας χρήστης του Viber με όνομα “Cyta mobile customer care” και μου είπε ότι έχω κερδίσει 50000 ευρώ και μου έδωσε αρκετά πειστικές πληροφορίες. Το άτομο αυτό ισχυριζόταν ότι δουλεύει για την cyta στην Κύπρο αλλά μιλούσε σπαστά αγγλικά με ασιατική προφορά ο αριθμός του δείχνει να είναι από Πακιστάν (00923088688120) και μου ζήτησε προσωπικά στοιχεία της Τράπεζας και φωτογραφίες από την ταυτότητα μου. Στην πορεία της συζήτησης τον έπεισα να παραδεχτεί ότι είναι scammer. Και ότι κάνει αυτό για να κλέψει λεφτά από ανυποψίαστους ανθρώπους. Μετά αφού τον είχα ανακάλυψη μου πρότεινε και συνεργασία γιατί μιλώ ελληνικά και θεωρούσε ότι θα ήταν πιο πειστικό. Προσέχετε και μην δώσετε τα στοιχεία σας για κανέναν λόγω, επειδή μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών δεν θα σας έπαιρνε ποτέ μέσω viber και δεν θα σας μιλούσε σπαστά αγγλικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άντρας που παραλίγο να εξαπατηθεί.

Πηγή: tothemaonline

Send this to a friend