Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εφτά εκατομμύρια στην Αγία Νάπα
Εφτά εκατομμύρια στην Αγία Νάπα

Εφτά εκατομμύρια στην Αγία Νάπα

Όφελος πέραν των εφτά εκατομμυρίων ευρώ θα έχει η κοσμοπολίτικη Αγία Νάπα από το σύνολο των έργων, κόστους 34 εκατομμυρίων, που εξήγγειλε την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στα πλαίσια περιοδείας του στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Τα τρία σημαντικότερα έργα που προωθούνται είναι η αποκατάσταση, ανάδειξη και προβολή του Μεσαιωνικού Μοναστηριού με κόστος 1,5 εκ., η δημιουργία του πολυλειτουργικού πάρκου με δαπάνη 2,5 εκ. και η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο της κωμόπολης, με την αναβάθμιση της οδού Τεύκρου Ανθία και άλλων παρακείμενων δρόμων, δαπάνης 1,1 εκ.

Όπως αναφέρθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη, τα έργα στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο και να αποπερατωθούν τον Ιούλιο του 2019, το πολυλειτουργικό πάρκο θα προκηρυχθεί τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι προσφορές για τις εργασίες προσβασιμότητας στο κέντρο της κωμόπολης θα προκηρυχθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2018.

Πέραν των πιο πάνω έργων, ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νάπας (220 εκ.), τον εμπλουτισμό των τεχνητών υφάλων στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή (300 χιλιάδες) και τη διάθεση ποσού 300 χιλιάδων για την αναβάθμιση και συντήρηση του ποδηλατόδρομου Αγ. Νάπας – Κάβο Γκρέκο. Επίσης, εξήγγειλε την χρηματοδότηση κατά 50% της μελέτης του Δήμου Αγίας Νάπας, εκτιμώμενης δαπάνης 200 χιλιάδων, για τη διάβρωση της παραλίας Πανταχού, παρά το αλιευτικό καταφύγιο. Όσον αφορά το αίτημα του δήμου για φιλοξενία ιδιωτικού πανεπιστημίου, ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι αναμένει από τις τοπικές αρχές τεκμηριωμένη υποβολή των αναγκαίων αιτήσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος χαιρέτησε την εξαγγελία των νέων έργων, σημειώνοντας ότι το σύνολο του προϋπολογισμού των έργων στην επαρχία Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένου των δύο μαρίνων Αγίας Νάπας και Πρωταρά, έχει ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια. «Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών, μπαίνουν οι βάσεις για ολόχρονο τουρισμό στην επαρχία μας», επισήμανε. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αγ. Νάπας θα επωφεληθεί περίπου τρία εκατομμύρια από τα εγγυημένα δάνεια που θα αποπληρώσει η κυβέρνηση.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend