Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Κανονικά στις τάξεις τους θα μπουν οι μαθητές του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου αφού το αίτημα τους ικανοποιήθηκε και δε θα φοιτούν στο σχολείο τους οι 15 μεγαλύτεροι ηλικιακά μαθητές, που είχε πρόθεση να τοποθετήσει εκεί το Υπουργείο Παιδείας. Οι γονείς στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη λύση που δόθηκε έπειτα από την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, ο οποίος ήρε την απόφαση του Υπουργείου του να αποσπάσει στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, 15 μαθητές που προηγουμένως παρακολουθούσαν προγράμματα μαθητείας του Κέντρου Παραγωγικότητας. Οι μαθητές αυτοί, κρίθηκε αναγκαίο να ενταχθούν σε άλλο πρόγραμμα Προπαρασκευαστικής Μαθητείας. Κάποιοι από τους μαθητές ήταν παιδιά αιτητών πολιτικού ασύλου, παρ’ όλα αυτά η χθεσινή διαμαρτυρία των γονιών δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα, ανέφεραν οι γονείς, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα υποδοχής μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία και ούτως ή άλλως, το 70% των μαθητών δεν είναι Κύπριοι. Οι γονείς και οι μαθητές είχαν την άποψη ότι να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο, δεν μπορεί να λειτουργούν δύο προγράμματα, με διαφορετικούς καθηγητές. Το πρόγραμμα προπαρασκευαστικής μαθητείας θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας στο Κέντρο Παραγωγικότητας, όπως δηλαδή ήταν μέχρι τώρα.

Στις 9πμ, αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016 και για την οποία καταδικάστηκαν 4 πρόσωπα. Έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο εναπομενάντων κατηγορουμένων, δηλαδή του επιχειρηματία από την ελεύθερη Αμμόχωστο και του Σέρβου φρουρού. Ολοκληρώθηκε επίσης και η αγόρευση της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής. Η ετυμηγορία αφορά στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης την οποία αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορούμενοι.

Θεία Λειτουργία του Γενεθλίου της Θεοτόκου και το Ετήσιο Μνημόσυνο της Ευεργέτιδος της Λάρνακας Ευανθίας Πιερίδου, του Δωρητή Ζαχαρία Κωνσταντίνου γονέων, αδελφών και συγγενών αυτών, των τεθνεώτων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Λάρνακας, Φίλων, Προσωπικού και Τροφίμων του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας, θα τελεστεί στις 8πμ, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσογαλακτούσαςπροϊσταμένων του Πρωτοπρεσβύτερου Πατρός Κλεάνθη Παντελή και του Αιδεσιμότατου Πατρός Ανδρέα Θεράποντος. Το Μνημόσυνο, διοργανώνεται από την Επιτροπή Φίλων του Μελάθρου Ευγηρίας Δήμου Λάρνακας. Ακολούθως θα προσφερθεί καφέ στο οίκημα του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας.

Τα Γέναγρα εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου και αυτή τη στιγμή στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα τελείται Όρθρος και θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία. Θα τελεστεί επίσης δέηση για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας.

Μια μαγική βραδιά γεμάτη μουσική με ξεχωριστές ερμηνείες από το κλασσικό και έντεχνο ρεπερτόριο γνωστών συνθετών διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου η εθελοντική ομάδα πρωτοβουλίας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος και το Κέντρο Νεότητας, στις 8μμ στο αμφιθεατρικό προαύλιο του Συμβουλίου. Η εκδήλωση έχει τίτλο, Μουσική κάτω από τ αστέρια. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει γευσιγνωσία οίκου και τυριού. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η σοπράνο Καίτη Προδρόμου, και η μέτζο σοπράνο Έλλη Αλωνεύτου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Send this to a friend