Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Επιπλέον ποσό για τις τσάντες θα πληρώνουν όσοι θα πετάνε με Ryanair
Επιπλέον ποσό για τις τσάντες θα πληρώνουν όσοι θα πετάνε με Ryanair

Επιπλέον ποσό για τις τσάντες θα πληρώνουν όσοι θα πετάνε με Ryanair

Έρχονται αλλαγές στην πολιτική χρεώσεων της RyanAir
Επιμέλεια: Τάσος Αναστάση
Οι πελάτες της Ryanair θα καλούνται πρέπει να πληρώσουν 5 λίρες για την προτεραιότητα επιβίβασης από την 1η Νοεμβρίου εάν θέλουν να ανεβάσουν μια τσάντα στην καμπίνα του αεροσκάφους, καθώς η αεροπορική εταιρεία επιχειρεί να μειώσει τις καθυστερήσεις που προκύπτουν λόγω έλλειψης χώρου εναέριας καμπίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Οι επιβάτες που επιβιβάζονται με  προτεραιότητα, θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταφέρουν δύο αποσκευές αλλά οι υπόλοιποι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μόνο μια μικρή αποσκευή στο αεροσκάφος. Μια δεύτερη, τσάντα θα να τοποθετείτε δωρεάν στο σκάφος από την πύλη επιβίβασης.

Η Ryanair μειώνει επίσης τις χρεώσεις στις αποσκευές, μια κίνηση που θα κοστίσει στην αεροπορική εταιρεία € 50 εκ. το χρόνο και θα αυξήσει το όριο βάρους για να ενθαρρύνει περισσότερους πελάτες να αφήνουν τις αποσκευές στο check in.

Από την 1η Νοεμβρίου, το κόστος αποσκευής που θα αφήνετε στο check-in θα αυξηθεί από 15kg σε 20kg, ενώ το τέλος για τις αποσκευές στην καμπίνα θα μειωθεί από £ 35 σε £ 25.(27 ευρώ).

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρείας, Kenny Jacobs, δήλωσε ότι οι αλλαγές στην πολιτική αποσκευών εξακολουθεί να προνοεί ότι οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με δύο τσάντες δωρεάν, αλλά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, πάρα πολλοί επιβάτες που κουβαλούσαν δύο τσάντες προκαλούσαν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Είπε ότι, σε μια τυπικά πολυσύχναστη πτήση, περίπου 186 θέσεις από 189 συνολικά θα είναι κατειλημμένες, με χώρο για περίπου 90 τσάντες στις θυρίδες ασφαλείας. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν ακολουθούσαν τους κανόνες φέρνοντας στο σκάφος μια τσάντα και ένα μεγάλο σακίδιο που δεν θα χωράει κάτω από το κάθισμα.

“Κάνουμε αυτές τις αλλαγές επειδή οι πτήσεις μας είναι πολύ πιο απασχολημένες”, είπε. “Πολλοί άνθρωποι θα έχουν δύο πολύ μεγάλες τσάντες, παίρνοντας το χώρο κάποιου άλλου. Θα ελπίζουν ότι θα ξεφύγουν με αυτό και γενικά θα έχουν, αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στον έλεγχο αποσκευών στην πύλη. ”

Η επιβίβαση με προτεραιότητα θα κοστίζει £ 5 (5.5 ευρώ )τη στιγμή της κράτησης. Μπορεί να προστεθεί σε μια κράτηση για £6 μέχρι μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Οι αλλαγές θα σημαίνουν ότι περισσότεροι επιβάτες θα πρέπει να παραλάβουν τις αποσκευές τους από το χώρο περισυλλογής αποσκευών στο αεροδρόμιο άφιξης, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να καθυστερούν τους επιβάτες στον προορισμό τους.

Πηγή:  The Guardian

Send this to a friend