Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποιοτικό τουρισμό περιμένουν τους προσεχείς μήνες Αγ. Νάπα – Πρωταράς
Ποιοτικό τουρισμό περιμένουν τους προσεχείς μήνες Αγ. Νάπα – Πρωταράς

Ποιοτικό τουρισμό περιμένουν τους προσεχείς μήνες Αγ. Νάπα – Πρωταράς

Ένα πολύ καλό, από τουριστικής άποψης, φθινόπωρο, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, περιμένουν φέτος οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις.

Σ’ αυτό αναμένεται ότι θα συνδράμουν, σ’ ένα μεγάλο βαθμό, και οι on line κρατήσεις, δηλαδή οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία μέσω του διαδικτύου από διάφορες χώρες. Ένα σύστημα που άρχισε να δουλεύει ικανοποιητικά για τα θέρετρα της επαρχίας Αμμοχώστου από τον περασμένο μήνα. Ο λειτουργός της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι υπάρχουν διεθνείς εταιρείες που προσφέρουν κρατήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων μέσω του διαδικτύου (οι λεγόμενες on line κρατήσεις), ενώ λόγω και της μεγάλης προσφοράς θέσεων που παρατηρείται από διάφορες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, υπάρχει η τουριστική εκτίμηση ότι η κίνηση τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Δηλαδή, οι όποιες μειώσεις παρατηρηθούν στην κάθοδο ξένων τουριστών μέσω οργανωμένων πακέτων, αναμένεται ότι θα καλυφθούν μέσω των on line κρατήσεων. «Ο Σεπτέμβριος είναι ένας παραδοσιακός τουριστικός μήνας για την επαρχία της Αμμοχώστου», ανέφερε ο κ.Αβρααμίδης και πρόσθεσε. «Οι ενδείξεις είναι ότι αυτό τον μήνα θα έχουμε περισσότερο ποιοτικό τουρισμό. Είναι η εποχή που προσελκύουμε πολύ ποιοτικές τουριστικά αγορές, όπως είναι η Ελβετία, η Γερμανία και χώρες από την Κεντρική Ευρώπη.

Ακόμα και από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του τουρισμού που προσελκύουμε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τον τουρισμό που προσελκύουμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν και ακόμα είναι νωρίς, πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον από ποιοτικά τουριστικές αγορές θα διατηρηθεί φέτος μέχρι και τον Νοέμβριο με ικανοποιητικές, για την εποχή, κρατήσεις».

On line και από Ρωσία

Ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής είπε ότι η ρωσική αγορά παρουσίασε τον περασμένο μήνα κάποια κάμψη εξαιτίας προβλημάτων που παρατηρήθηκαν με την αξία του ρουβλιού. Μια κάμψη, όπως εξήγησε, που καλύφθηκε από τις on line κρατήσεις από τη χώρα αυτή. Παράλληλα, τους προσεχείς μήνες η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς αναμένουν την άφιξη και των πρώτων μακράς διαρκείας τουριστών, κυρίως από Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι, επίσης, αποτελούν μια τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της επαρχίας. Εξάλλου, μεταξύ 21-24 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το ετήσιο Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend