Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόσω ολοταχώς για επίλυση της οπτικής ρύπανσης στον Δήμο Λάρνακας
Πρόσω ολοταχώς για επίλυση της οπτικής ρύπανσης στον Δήμο Λάρνακας

Πρόσω ολοταχώς για επίλυση της οπτικής ρύπανσης στον Δήμο Λάρνακας

Πρόσω ολοταχώς βάζει ο Δήμος Λάρνακας για επίλυση του ζητήματος με την οπτική ρύπανση που προκαλεί η ανεξέλεγκτη και εντελώς άναρχη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους και στις επιχειρήσεις στη Λάρνακα.

Πριν ακόμα μπει ο Σεπτέμβριος που είχε καθοριστεί ως ο μήνας έναρξης των έργων, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών Στις 8.30 π.μ. στα Γραφεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας άρχισε η σύσκεψη που έχει ως θέμα τη συζήτηση των πτυχών του Προγράμματος Καταπολέμησης της Οπτικής Ρύπανσης – Πλατεία Αγίου Λαζάρου. Αρχή σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με αντικατάσταση των πινακίδων των καταστημάτων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, που θεωρείται ως ο πυρήνας του Ιστορικού Κέντρου της Λάρνακας.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το σχέδιο αντικατάστασης όλων των υφιστάμενων πινακίδων με άλλες που θα είναι ομοιόμορφες τίθεται σε εφαρμογή σε πιλοτική βάση, από την περιοχή Αγίου Λαζάρου. Οι τριάντα παλιές πινακίδες οι οποίες έχουν επιλεγεί για αναβάθμιση θα ανακυκλωθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία των νέων πινακίδων, οι οποίες θα είναι ομοιόμορφες και ελκυστικές και θα πληρούν κριτήρια ασφάλειας. Εκτός από την τοποθέτηση ομοιόμορφων ταμπελών όμως, θα φρεσκαριστεί το επίχρισμα των κτηρίων το οποίο θα βαφεί.

Επίσης στην περιοχή θα ενισχυθεί το πράσινο μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίσουν περισσότερο την αισθητική την περιοχή Αγίου Λαζάρου. Με την αντικατάσταση των πινακίδων ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός της πλατείας. Στόχος της πρωτοβουλίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, είναι να γίνουν οι εμπορικές και τουριστικές περιοχές της Λάρνακας πιο συγυρισμένες και ελκυστικές.

Send this to a friend