Ρεκόρ επιβατικής κίνησης!
Πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα των κυπριακών αεροδρομίων, ήταν η επιβατική κίνηση που παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 347 πτήσεις προς και από την Κύπρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα κυπριακά χρονικά, ενώ διακινήθηκαν περίπου 60 χιλιάδες ταξιδιώτες με πτήσεις κυρίως από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ελλάδα, από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και από το Ισραήλ. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε τέσσερα λεπτά ένα αεροσκάφος είτε προσγειωνόταν, είτε απογειωνόταν στα δύο διεθνή αεροδρόμια του νησιού μας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes Airports Αδάμο Ασπρή, ο αυξημένος αριθμός πτήσεων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδες (7-13 Αυγούστου) και γενικά μέχρι το τέλος του μήνα. Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν κατά μέσο όρο 280 πτήσεις ημερησίως από και προς τα δύο διεθνή αεροδρόμια, με τις οποίες θα διακινηθούν περίπου 50 χιλιάδες επιβάτες. Στις δηλώσεις του ο Αδάμος Ασπρής στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία και στον συντονισμό που παρατηρήθηκε την περασμένη Κυριακή μεταξύ όλων των εταιρειών, υπηρεσιών και τμημάτων που στελεχώνουν τα αεροδρόμια, κυβερνητικών και μη, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις. «Παρά τον πρωτόγνωρο αριθμό πτήσεων που είχαμε, εντούτοις τα δύο αεροδρόμια λειτούργησαν απόλυτα ομαλά, χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία του ταξιδιωτικού κοινού», επισήμανε ο κ.Ασπρής. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν προέκυψαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων ήταν, σύμφωνα πάντοτε με την Hermes Airports, και η ετοιμότητα του επιβατικού κοινού, το οποίο ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας και φθάνει προετοιμασμένο στο αεροδρόμιο, δηλαδή δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα της πτήσης, έχοντας έτοιμα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ μεριμνά από προηγουμένως ώστε οι χειραποσκευές να μην περιέχουν οτιδήποτε που να μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση. «Η σωστή προετοιμασία των ταξιδιωτών ήταν κάτι που μας έκανε θετική εντύπωση. Θέλουμε σύμμαχο και συνεργάτη το επιβατικό κοινό, ούτως ώστε να μπορέσουν τα αεροδρόμια μας να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν μ’ επιτυχία στη μεγάλη πρόκληση που τους παρουσιάζεται, δηλαδή στη διαχείριση του αριθμού ρεκόρ της φετινής επιβατικής κίνησης», κατέληξε ο κ.Ασπρής.
Βάσος Βάσου










