Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μετά το ΟΧΙ του Δήμου Αθένου επανέρχονται με πάρκο 100 κροκοδείλων
Μετά το ΟΧΙ του Δήμου Αθένου επανέρχονται με πάρκο 100 κροκοδείλων

Μετά το ΟΧΙ του Δήμου Αθένου επανέρχονται με πάρκο 100 κροκοδείλων

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να πειστεί ο Δήμος Αθηένου να αποδεχτεί τη δημιουργία φάρμας κροκοδείλων στην κτηνοτροφική περιοχή εντός των δημοτικών ορίων του, η εταιρεία Crocopark επανέρχεται στην περιοχή της κοινότητας Ψεματισμένου με νέα πρόταση.

Με βάση τη νέα πρόταση, στο πάρκο θα φιλοξενούνται 100 ώριμοι κροκόδειλοι (αντί 1.000 που πρόβλεπαν τα αρχικά σχέδια), άλλα είδη ζώων και πουλιών και χιλιάδες δέντρα.

Σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μετά την πρόσφατη ανάληψη της διεύθυνσης της εταιρείας από υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αυξάνεται ο προβληματισμός για πιθανή έγκριση του σχεδιασμού της εταιρείας. Σημειώνεται ότι θέση διευθυντή στην εν λόγω εταιρεία ανέλαβε ο επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Φλώρος Τσαγγάρης.

Μιλώντας στον «Φ», ο κοινοτάρχης Ψεματισμένου Χριστόδουλος Παπαχρίστου είπε ότι ο εν λόγω διευθυντής απέστειλε επιστολή με τους νέους σχεδιασμούς της εταιρείας. Υποστήριξε δε ότι μετά από αυτό συνήλθε το συμβούλιο και αποφάσισε ότι παραμένει αρνητική η θέση για πάρκο κροκοδείλων στην περιοχή.

Υποστήριξε δε ότι την ίδια θέση συμμερίζονται οι άμεσα επηρεαζόμενες κοινότητες Χοιροκοιτίας και Μαρωνίου, καθώς επίσης όλες οι κοινότητες Βασιλικού και της επαρχίας Λάρνακας. Πρόσθεσε ότι τη θέση του συμβούλιου τη διαβίβασε ήδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend