Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από σήμερα… άδεια πατρότητας – Οι πρώτες αιτήσεις από Κύπριους πατεράδες – Δείτε την αίτηση
Από σήμερα… άδεια πατρότητας – Οι πρώτες αιτήσεις από Κύπριους πατεράδες – Δείτε την αίτηση

Από σήμερα… άδεια πατρότητας – Οι πρώτες αιτήσεις από Κύπριους πατεράδες – Δείτε την αίτηση

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Σημαντική ημέρα για τους πατεράδες στην Κύπρο η σημερινή μπαίνει σε εφαρμογή για πρώτη φορά η άδεια πατρότητας για 2 εβδομάδες.

Από σήμερα 1η Αυγούστου λοιπόν, αρχίζουν οι αιτήσεις ενώ να τονίσουμε ότι άδεια πατρότητας δικαιούνται και αναδρομικά όσων η γυναίκα γέννησε τις προηγούμενες 16 εβδομάδες και βρίσκεται ακόμα σε άδεια μητρότητας. (Σε περιπτώσεις πολλαπλής κύησης /νοσηλείας λόγω πρόωρου τοκετού πρέπει να μην έχει λήξει η επέκταση της άδειας μητρότητας κατά την εβδομάδα που συμπεριλαμβάνεται η 1 Αυγούστου 2017). Η πατρότητα καλύπτει και περίπτωση γέννας από τη μέρα υιοθεσίας παιδιού έχει 12 ετών και γέννηση μέσω της χρήσης παρένθετης μητέρας.

Το ποσό που καταβάλλεται είναι ίδιο με αυτό που ισχύει κατά την άδεια μητρότητας, το 72% του εβδομαδιαίου εισοδήματος.

Οι αιτήσεις 

Η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα σε 21 ημέρες από την ημέρα που απαιτείται το επίδομα. Ο αιτητής οφείλει πρώτα να ενημερώσει τον εργοδότη του 15 ημέρες προηγουμένως, Η Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει λάβει τα σχετικά μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα με τον εργοδότη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την αίτηση για την άδεια πατρότητας

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend