Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Πιθανόν να ζούσε, αν υπήρχε ναυαγοσώστης- Βαριές ευθύνες για πνιγμό άντρα λόγω παραλήψεων
ΛΑΡΝΑΚΑ: Πιθανόν να ζούσε, αν υπήρχε ναυαγοσώστης- Βαριές ευθύνες για πνιγμό άντρα λόγω παραλήψεων

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πιθανόν να ζούσε, αν υπήρχε ναυαγοσώστης- Βαριές ευθύνες για πνιγμό άντρα λόγω παραλήψεων

Βαριές ευθύνες για πνιγμό άντρα πριν δύο χρόνια λόγω παραλήψεων του κοινοτικού συμβουλίου Βορόκλινης.

Σύμφωνα με τον «Π», στις 9.00 το πρωί στις 5/9/2015 είχε εντοπισθεί από λουόμενους να επιπλέει αναίσθητος στην παραλία παρά το εστιατόριο «Χρυσόψαρο» ο άτυχος 63χρονος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία λουόμενης, ο 63χρονος είχε εντοπισθεί μπροστά από τους κυματοθραύστες.

Αφού ανεσύρθη από άλλον λουόμενο, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει με ταχύτητα λόγω πρόσφατης επέμβασης, νοσηλεύτρια που βρισκόταν στην παραλία έκανε στον θανόντα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Σύμφωνα πάντα με τον «Π», οι αισθήσεις του 63χρονου δεν επανήλθαν, ενώ επιπλέον το ασθενοφόρο που είχε κληθεί καθυστέρησε να φτάσει λόγω λάθους, που το οδήγησε σε κοντινή παραλία μπροστά από δεύτερο εστιατόριο με συναφές όνομα («Ψαρολίμανο») με του πρώτου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει πάντως ότι ο θανών ήταν εν ζωή μόλις βγήκε από το νερό, παράλληλα με το πόρισμα του θανατικού ανακριτή ότι ενδεχόμενη παρουσία ναυαγοσώστη θα ήταν σωτήρια για τον 63χρονο.

Καθώς ο θανατικός ανακριτής δεν έχει αρμοδιότητα απόδοσης οποιασδήποτε ευθύνης, έχει αποστείλει την απόφασή του για χειρισμό στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να επιβεβαιώσει αν στον θάνατο του 63χρονου έχουν συμβάλει οι παραλείψεις της αρμόδιας αρχής να επανδρώσει το ναυαγοσωστικό σημείο και αν ισχύει στην περίπτωση αυτή το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Σημειώνεται ότι περιστατικά πνιγμών στην παραλία της Βορόκλινης συνεχίζονται, με πιο πρόσφατο τον πνιγμό 76χρονης Ρωσίδας στις 11 Ιουνίου 2017 και τον πνιγμό 58χρονου Ρώσου τον περσινό Αύγουστο.

Το παρόν δημοσίευμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι οργανωμένοι ναυαγοσώστες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ωράριο τους, καθώς αναγκάζονται να σχολάσουν στις έξι το απόγευμα ενώ οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμο.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση του ο Ναυαγοσωστικός ‘Ομιλος «Κινυρας» Πάφου:

«Επιτέλους κύριοι αρμόδιοι σηκωθείτε από τον καναπέ και δείτε ιδίοις όμμασι, τι πραγματικά γίνεται στις παραλίες μας…!Η ώρα είναι 6 το απόγευμα στην παραλία του Ρίκκου της Γεροσκήπου υπάρχουν εκατοντάδες κολυμβητές και ο ναυαγοσώστης Αλέξης Ταπακούδης, υποχρεώνεται να σχολάσει επειδή το ωράριο του είναι από τις 10.30 μέχρι τις 18.00.Κύριοι αρμόδιοι, βάλτε επιτέλους ναυαγοσώστες από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου, αφού η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται…!Δεν κουραζόμαστε να φωνάζουμε μέχρι επιτέλους να πράξετε το αυτονόητο…!Εδώ χρειάζεται άμεσα οι υπεύθυνοι , να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα με ριζικές λύσεις, αφού ο τουρισμός αφήνει στον τόπο μας χιλιάδες ευρώ και οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ειδικά φέτος, που είμαστε και πολιτιστική πρωτεύουσα της ευρώπης…!»

Send this to a friend