Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Πλήθος κόσμου παρέστη χθες βράδυ στο 1ο Φεστιβάλ Ντομάτας που διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαρωνίου, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Πάνω από 35 εκθέτες παραδοσιακών προϊόντων, παρουσίαζαν τα τοπικά προϊόντα τα οποία δοκίμασε και έμεινε ενθουσιασμένος, ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Οι φρέσκες ζουμερές ντομάτες για τις οποίες είναι φημισμένο το Μαρώνι, είχαν πάρει πολλές μορφές, όπως γλυκό του κουταλιού, γκουρμέ μαρμελάδα με τζίντζερ και πιπέρι, φρέσκο σπιτικό κέτσαπ, λιαστές ντομάτες, αλλά και στη μαγειρευτή τους μορφή με αυγά και χαλούμι, ακόμα και με κεφτεδάκια. Υπήρχαν επίσης κρέμες ομορφιάς με βάση τη ντομάτα και οι παραγωγοί ήταν πρόθυμοι να παρουσιάσουν τη διατροφική αξία και υψηλή ποιότητα και γεύση της κυπριακής ντομάτας. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε ως εξαιρετική την πρωτοβουλία των διοργανωτών να αναδείξουν την ντομάτα για την οποία είναι ξακουστό το Μαρώνι που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής, και τόνισε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, διότι είναι ένα έδεσμα που καταναλώνεται καθημερινά και η παραγωγή του είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο. Το Υπουργείο του, ανέφερε ο κος Κουγιάλης καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι παραγωγοί να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερες τιμές και να εκμεταλλευτούν με καλύτερους όρους αυτό το προϊόν, ανέφερε ο κος Κουγιάλης. Από την πλευρά της η Δέσπω Παντελίδου, Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μαρωνίου που ιδρύθηκε πριν τέσσερις μήνες, εξέφρασε ικανοποίηση για την επιτυχία του Φεστιβάλ, που ήταν η παρθενική μεγάλη διοργάνωση της Κίνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταστεί θεσμός.

Με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με τις συχνές και απροειδοποίητες απουσίες οδοντιάτρου από το Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Λευκάρων. Από την περασμένη Παρασκευή, στο Ιατρικό Κέντρο μετατέθηκε νέος οδοντίατρος. Ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του εξέφρασε ευχαριστίες προς το Διευθυντή των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών για την άμεση αντίδραση και την μετάθεση νέου οδοντίατρου στα Λεύκαρα. «Θέλω να πιστεύω ότι ξεκινούμε μια νέα αρχή προς όφελος των δημοτών της περιφέρειας Ορεινής Λάρνακας και του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ο κος Σοφοκλέους.

Το τρίτο αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Blue Air και την επιτυχή λειτουργία της εταιρείας γιορτάζει η Hermes Airports, με εκδήλωση που διοργανώνει στις 5μμ στο Ντάινερ ον έαρ στο επίπεδο των αφίξεων.

Αρχίζει στις 8μμ στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής για Παιδιά “Music Island”

Ανοίγει επίσημα η αυλαία των Βραδιών Πολιτισμού 2017 του Δήμου Αραδίππου, με τη θεατρική παράσταση «Βουράτε να αρμάσουμεν την Αντριανού», την οποία θα παρουσιάσει το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αραδίππου.

Την πολυβραβευμένη Ινδική ταινία το Δικαστήριο, ένας συγκινητικός ύμνος στην πολιτική ανυπακοή, παρουσιάζει στις 8:30 η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου, στον θερινό κινηματογράφο στο Σπίτι του Εθελοντή.

Βράβευση Ρώσων τουριστών, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Λάρνακας στις 9πμ, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας

Τέλος στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Διαχειριστική Επιτροπής

Send this to a friend