Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Alexander College/University of the West of England Bristol
Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Alexander College/University of the West of England Bristol

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Alexander College/University of the West of England Bristol

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, η τελετή αποφοίτησης του Alexander College/University of the West of England Bristol στο Κτήμα Μακένζι στη Λάρνακα.

Τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν σε 140 αποφοίτους των πτυχιακών και μεταπτυχιακών κλάδων σπουδών του UWE Bristol που φοιτούν σε Λάρνακα και Πάφο.

Μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου University of the West of England του Bristol, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι του Alexander College/UWE Bristol, τίμησαν με την παρουσία τους την αποφοίτηση του Alexander College.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα για όλους τους αποφοίτους: συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία για τη φοιτητική ζωή που ολοκληρώθηκε, εναλλάσσονταν σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή που η διεύθυνση του ακαδημαϊκού ιδρύματος ετοίμασε για να τιμήσει τους αποφοίτους του.

Στο βήμα ανέβηκαν για σύντομο χαιρετισμό ο Διευθυντής του Alexander College κ. Άντης Λόππας, η Ms Louise Jennings, εκπρόσωπος του UWE Bristol, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Λεωνίδας Νεοκλέους, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους της Αν. Διευθύντριας Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Δρ Τέρψας Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, οι Δημάρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, κ. Ανδρέας Βύρας και Ευάγγελος Ευαγγελίδης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Alexander College, Ανδρέας Προδρόμου.

Η ομιλία της Δρ Τέρψας Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στο στόχο του Υπουργείου Παιδείας(ΥΠΠ) για αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτερης εκπαίδευσης. «Για το σκοπό αυτό το ΥΠΠ έχει προβεί στην ίδρυση του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Σκοπός του Φορέα είναι η διασφάλιση της ποιότητας και η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση τόσο των Δημόσιων, όσο και των ιδιωτικών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης.» Επίσης, σημείωσε ότι «το ΥΠΠ πιστεύει ότι το ακαδημαϊκό ίδρυμα Alexander College, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσο αφορά τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, στις κτηριακές εγκαταστάσεις, στις εργαστηριακές δομές, καθώς επίσης και στην καθοδήγηση και στήριξη των φοιτητών της. Μέσα από τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Σχολή, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν και να

αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια τα οποία θα συνεισφέρουν ώστε να έχουν όχι μόνο επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αλλά και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ανώτερο επίπεδο.»

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι «η εκπαίδευση είναι ένα από τα κλειδιά που πρέπει να επενδύσουμε ώστε να μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες της προόδου της Κύπρου και να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε νέες θέσεις ποιοτικής απασχόλησης.» Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αραδίππου, στρέφοντας το βλέμμα προς τους φοιτητές, τους προέτρεψε ως εξής: «Η αριστεία σε ό, τι και αν διαλέξετε στη ζωή σας δεν είναι δρόμος ταχύτητας. Είναι Μαραθώνιος! Είναι δρόμος αντοχής. Θα σας ζητήσει τεράστια αποθέματα ενέργειας, σωματικής, ψυχικής, πνευματικής[…] Θέλει ισχυρή αυτοπειθαρχία για να κρατήσεις τον ρυθμό σε ανηφόρες και κατηφόρες.»

Εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας, σύντομο χαιρετισμό εκφώνησε ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Ανδρέας Προδρόμου, ο οποίος υπενθύμισε στους συμφοιτητές του ότι «οι εμπειρίες που αποκομίσαμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι της φοίτησης μας, θα αποτελέσουν μνήμες ζωής και εφόδια για τις μελλοντικές επιτυχίες τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.»

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών καθώς και με τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων κάθε πτυχιακού κλάδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κόκτειλ.

Send this to a friend