Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Καμίνι» η Κύπρος- Παίρνει φωτιά ο υδράργυρος
«Καμίνι» η Κύπρος-  Παίρνει φωτιά ο υδράργυρος

«Καμίνι» η Κύπρος- Παίρνει φωτιά ο υδράργυρος

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες μέρες, οι οποίες θα συνεχιστούν  και θα αυξηθούν περαιτέρω έως και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουλίου σε όλη την Κύπρο.  

Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν κηρύξει για τις επόμενες μέρες κίτρινο συναγερμός, καθώς ενδέχεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς, που είναι η πιο ψηλή θερμοκρασία για φέτος.  Οι υψηλές θερμοκρασίες επίσης σε συνδυασμός  με την υγρασία αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες δυσφορίας και ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σημειώνεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία προχωρεί στην  έκδοση κίτρινης προειδοποίησης, η οποία σημαίνει ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος  όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα παράλια ξεπεράσει τους 40 βαθμούς καθώς και στα ορεινά τους 30 βαθμούς.

Ένεκα των ψηλών θερμοκρασιών επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες προτρέπουν ήδη το  κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή περιστατικών θερμοπληξίας και θερμικής εξάντλησης. Την ίδια ώρα το Τμήμα Δασών λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών βρίσκεται σε 24ώρο συναγερμό για αποφυγή πυρκαγιών που κόστισαν ζωές και πνεύμονες πρασίνου τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες μέρες. Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα νότια και νότιοδυτικά παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη.  Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια, µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερµός µε την θερµοκρασία να σηµειώνει σταδιακά µικρή άνοδο.
Πηγή: philenews

Send this to a friend