Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όταν ο κουμπαράς γίνεται τέχνη και βρίσκεται στη Λάρνακα!
Όταν ο κουμπαράς γίνεται τέχνη και βρίσκεται στη Λάρνακα!

Όταν ο κουμπαράς γίνεται τέχνη και βρίσκεται στη Λάρνακα!

Μας έκανε εντύπωση που στις μέρες μας μπορούμε να βρούμε ακόμη κουμπαράδες που δεν μπορείς να τους ανοίξεις από κάτω! Κουμπαράδες που μπορείς να βρεις μόνο σε τουριστικά της Πάφου η των Λευκάρων και με μοναδική απόχρωση τον πηλό.

Κι όμως, στη Λάρνακα, αυτοί οι κουμπαράδες υπάρχουν και άρχισαν να γίνονται μόδα. Σε σχήματα και χρώματα χαράς και νοσταλγίας όπως τα έχει επιμεληθεί η δημιουργός τους, Μαρία Χαραλάμπους.

Όπως ανέφερε στο ikypros: “Πάντα από μικρή μου άρεσαν οι πήλινοι κουμπαράδες αλλά και η ιδέα ότι πάντα αποταμιεύεις χωρίς να το καταλαβαίνεις”.

Συνεχίζοντας αυτή την ενδιαφέρουσα κουβέντα, η Μαρία προσθέτει: “Άκουγα πολλούς φίλους των παιδιών μας να μου λένε ότι δεν μπορούν να αποταμιεύουν και ότι δεν μπορούν να υλοποιούν στόχους και όνειρα τους. Και πάντα τους έλεγα να έχουν κουμπαρά. Ήθελα όμως ο κουμπαράς μου να μην είναι ο συνηθισμένος πήλινος. Ήθελα να έχει ένα θέμα, κάτι που να σε ωθεί στην υλοποίηση των στόχων του καθενός. Π.χ. διακοπές, ταξίδια, η αγορά ενός ποδηλάτου, ακόμη και ενός αυτοκινήτου, κ.λ.π.. Κυρίως όμως, ήθελα να μην μπορεί αυτός που έχει τον κουμπαρά να τον ανοίξει, μιας και οι περισσότεροι που είχαν κουμπαρά τον άνοιγαν πάντα από πίσω”.

Κλείνοντας, η Μαρία ανέφερε με ενθουσιασμό και αγάπη για αυτό που κάνει: “Εγω θέλω να μην μπορείς να τον ανοίξεις, παρά μόνο όταν γεμίσει. Αυτή είναι η χαρά του, την ώρα που θα το σπάσεις. Αποταμιεύεις και δεν το καταλαμβαίνεις!

Δείτε φωτογραφίες από διάφορους κουμπαράδες:

 

Στοιχεία Επικοινωνίας της κυρίας Μαρίας Χαραλάμπους:

Τηλ.: 99648939

Email: [email protected]

Πηγή: ikypros.com

Send this to a friend