Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σιωπηλή απολογία για τον φονικό γερανό στις Φοινικούδες
Σιωπηλή απολογία για τον φονικό γερανό στις Φοινικούδες

Σιωπηλή απολογία για τον φονικό γερανό στις Φοινικούδες

Τη σιωπή επέλεξε ο τεχνικός Χρίστος Περιστιάνης, από τη Λάρνακα, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για την υπόθεση πτώσης του φονικού γερανού τον Οκτώβριο του 2012 στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων.

Μια πτώση που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο της 67χρονης Βρετανίδας Christine Mary Coleman και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Victor Coleman, 69 χρόνων, οι οποίοι επέβαιναν αυτοκινήτου.

Και οι δύο ήταν τότε μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου. Ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην πει τίποτε στην απολογία του, οπόταν σε μια τέτοια περίπτωση η κατηγορούσα αρχή δεν είχε δικαίωμα να τον αντεξετάσει. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου, προκειμένου ν’ αντεξετάσει η κατηγορούσα αρχή τον μοναδικό μάρτυρα υπεράσπισης που κάλεσε η πλευρά του κατηγορουμένου και να γίνουν οι τελικές αγορεύσεις κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος ο κατηγορούμενος.

Ο Περιστιάνης, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ο τελευταίος χειριστής του γερανού πριν από το τραγικό συμβάν, αντιμετωπίζει 15 κατηγορίες, για τις οποίες αρνείται ενοχή. Μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι λόγω επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια, χωρίς πρόθεση, δηλαδή να μην απασφαλίσει πλήρως τον γερανό, προκάλεσε την πτώση του και συνεπεία αυτού επέφερε τον θάνατο στην 67χρονη Αγγλίδα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend