Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα.

Δεκατρία δένδρα για να θυμίζουν την αρετή, το αίσθημα ευθύνης και τον αλτρουϊσμό των θυμάτων, φυτεύτηκαν στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης και Απόδοσης Τιμής σε Όσους Θυσιάστηκαν κατά τη Φονική Έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011. Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο ιερός χώρος της θυσίας θα παραμείνει αιώνια σύμβολο τιμής για τους 13 ήρωες του Μαρί, συνάμα όμως, υπόμνησης της υποχρέωσης λογοδοσίας εκ μέρους της Πολιτείας και την ευθύνη να μην επαναλάβουμε τα ίδια εγκληματικά λάθη, τόνισε. Τα κυπαρίσσια περηφάνιας θα μας θυμίζουν πάντα πως οι γενναίοι πέφτουν όρθιοι, ανέφερε ο Υπουργός. Της δεντροφύτευσης προηγήθηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι που έχει ανεγερθεί στο πεδίο τιμής και θυσίας των 13 ηρώων, στην παρουσία των οικογενειών των πεσόντων, της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, της Επίτροπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αρχιτέκτονας κ. Νίκος Μελετίου ο οποίος είχε την ευθύνη της σχεδίασης και την εποπτεία υλοποίησης της οικοδόμησης του μικρού ναού που έχει ανεγερθεί στο χώρο της θυσίας των 13 ηρώων.

Το μουσείο μνήμης Καλαμουργικής Λιβαδιών ήταν ένα από τα τρία Μουσεία παγκυπρίως που συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή UNESCO στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, με θέμα «τον ρόλο των Μουσείων στη προβολή και διαφύλαξη της αϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς». Το μουσειο μνημης Καλαμουργικής Λιβαδιων είχε να επιδείξει το ολοκληρωμένο σκεπτικό στο σχεδιασμό και λειτουργία ενός μονοθεματικού μουσείου για την τέχνη της καλαθοπλεκτικής. Στα πλαίσια της ημερίδας διεξήχθη εργαστήρι σε μορφή εκπαιδευτικού παιγνιδιού για την καλαθοπλεκτική τέχνη. Εκ μέρους του Δήμου πάρεστη ο Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης και την όλη ενημέρωση έκανε ο Επιμελητής του μουσείου Ιωσήφ Χατζηκυριάκου και η σχεδιάστρια του μουσείου Ελεονόρα Αντωνιάδου.

Έκθεση με έργα του χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, εγκαινιάζεται στις 8μ.μ.στο «Σπίτι της Κοντέας» στην οδό Πιαλέ Πασιά. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Θα ακολουθήσει διάλεξη διανθισμένη με διαφάνειες με τίτλο: «Χαρακτική πορεία που την Κοντέαν ως το Σπίτι της Κοντέας» από τον μεγάλο Κύπριο καλλιτέχνη Χαμπή. Θα ακολουθήσει δεξίωση.Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα παλιά χαρακτικά του Χαμπή και την πρόσφατη δουλειά του, με λινογραφίες και χειροποίητες μεταξοτυπίες. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Κυριακή, 18 Ιουνίου από τις 6- 9μμ.

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου διοργανώνει το Ρεσιτάλ Πιάνου με τίτλο” Ρομαντική Απόδραση ” με τους Βασίλη και Δωρόθεο Σωκράτους στις 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο. Η είσοδος: €8 και όλες οι εισπράξεις θα διατεθούν από το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου για βοήθεια παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις.

Εκδήλωση προς τιμήν του Αντρέα Λευκαρίτη, στην παρουσία του Άντρου Καραπατάκη διοργανώνουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στις 7.30μμ.

Συνεδρία Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί στις 4μμ. Στο πρόγραμμα του Δήμου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα έχει από τις 8πμ, συναντήσεις με δημότες.

Send this to a friend