Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Κατακαημένε Πετράκη Κυπριανού, πού να ‘ξερες…
Κατακαημένε Πετράκη Κυπριανού, πού να ‘ξερες…

Κατακαημένε Πετράκη Κυπριανού, πού να ‘ξερες…

Η προτομή του Λαρνακέα ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Πετράκη Κυπριανού κοσμεί τα τελευταία χρόνια το πάρκο που βρίσκεται δίπλα από το ταχυδρομείο της πόλης και γύρω από τα γραφεία του ΚΟΤ, παρά την πλατεία Βασιλέως Παύλου.

Ένα πάρκο, για το οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε τα τελευταία χρόνια (μάλλον τις τελευταίες δεκαετίες) ως προς τον εξωραϊσμό και τον καλλωπισμό του. Κατακαημένε Πετράκη Κυπριανού, πού να ‘ξερες ότι το άγαλμά σου έχει γίνει στέκι αλλοδαπών οικιακών βοηθών, οι οποίες κάθε Κυριακή πρωί συναθροίζονται γύρω απ’ αυτό «ψωνίζοντας» πελάτες για σεξ έναντι αμοιβής… Κι όμως, το πάρκο έξω από τα γραφεία του ΚΟΤ, το οποίο βρίσκεται στον ιστορικό πυρήνα της Λάρνακας, αντί ν’ αποτελεί κόσμημα για την πόλη, σήμερα αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης των ανδρών που θέλουν ν’ «αγοράσουν» μία γυναίκα για σεξ.

Είναι κοινό μυστικό στη Λάρνακα ότι κάθε Κυριακή πρωί, στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Πετράκη Κυπριανού, γίνονται… «κοντραμπάντα» μεταξύ αλλοδαπών οικιακών βοηθών και «πελατών». Για χρόνια τώρα, κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν κατάφερε να βάλει τάξη στον συγκεκριμένο χώρο. Να καλλωπίσει το συγκεκριμένο πάρκο και παράλληλα να εξωραΐσει και την παρακείμενη πλατεία Βασιλέως Παύλου, όπου βρίσκονται ιστορικά κτίρια. Αντί αυτού, σήμερα η πλατεία Β. Παύλου παραμένει ένας σκέτος δρόμος… αδιέξοδο προς την παραλία των Φοινικούδων (παρά το ξενοδοχείο Sun Hall) και παράλληλα ένας χώρος που χρησιμεύει μόνο για την στάθμευση οχημάτων.

Κρίμα. Ελπίζουμε το νυν δημοτικό συμβούλιο να δει πιο ζεστά το θέμα αυτό και ν’ αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία να σημειωθεί βρίσκεται σ’ ένα νευραλγικό σημείο της Λάρνακας, πλησίον του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων και του εμπορικού κέντρου της πόλης. Και ας μην ξεχνάμε ότι σύντομα η εταιρεία Quality Group προγραμματίζει απέναντι ακριβώς από το πάρκο, όπου παλιά ήταν το ξενοδοχείο «Κίτιον» (έχει ήδη κατεδαφιστεί), να ανεγείρει νέο πολυώροφο κτίριο με πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend