Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Το φλέγον ζήτημα των ΤΚ σπιτιών στο Δήμο Λευκάρων, που έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές θα θέσει ο Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους στη σύσκεψη που θα έχει το πρωί με τον διευθυντή της Υπηρεσίας διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος θα ζητήσει να διερευνηθεί κατ’ αρχήν εάν και κατά πόσο έχουν παραχωρηθεί οι Τ/Κ περιουσίες κατά νόμιμο τρόπο. Θα ζητηθεί επίσης να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου διαμένουν άτομα σε Τ/Κ κατοικίες ακατάλληλες ή ακόμα χειρότερα σε άθλια κατάσταση, κάτι που ο Δήμος Λευκάρων, ήδη είχε καταγγείλει, θέτοντας θέμα ασφάλειας των ενοίκων, ακόμα και των περίοικων ή περαστικών καθώς και θέμα αλλοίωσης της όμορφης εικόνας που ο Δήμος προσπαθεί να διατηρήσει στον τουριστικό ορεινό Δήμο. Θα ζητηθεί επίσης να προστατευθεί η μοναδική, σημαντική και σπουδαία αρχιτεκτονική κληρονομιά του Δήμου Λευκάρων, διότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σοφοκλή Σοφοκλέους, υπάρχουν σημαντικές κατοικίες που είναι αξιόλογης αρχιτεκτονικής, και έχουν κηρυχτεί ως διατηρητέες, και όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκάρων, κάποιοι επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ημερίδα με τίτλο «Ενεργειακή Ένωση» , διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Λάρνακας, από τις 9π.μ. – 1μ.μ. στα γραφεία του Europe Direct στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα. Στην εκδήλωση θα είναι παρόντες και ευρωβουλευτές.

Εκδήλωση Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί, από τις 6:30μ.μ. – 8:30μ.μ. στο « Σπίτι της Κοντέας», οδό Πιαλέ Πασιά. Την διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Όμιλος Κληρονομιάς Κοντέας, το προσφυγικό Σωματείο «Η Κοντέα», Κοντέας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγ. Χαραλάμπους και ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις» σε συνεργασία με την ΣΕΑΔ Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα προσφέρονται εδέσματα.

Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Φειδία Μεστάνα με τίτλο «Ωκεανός του χρόνου», θα πραγματοποιηθεί από τις 7.30-9μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τη συλλογή θα παρουσιάσει ο Δρ Κλείτος Ιωαννίδης, Πρόεδρος Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου, συγγραφέας και ερευνητής. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δρ Κώστας Κατσώνης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γιώργος Νικολάου κριτικός τέχνης και καθηγητής Μ.Μ.Ε. Η Ελένη Κωνσταντινίδου θα τραγουδήσει το μελοποιημένο ποίημα «Ένα περιστέρι». Θα απαγγείλουν η Μόνικα Μελέκη, ο Χριστόδουλος Μαρτάς, ο Σωτήρης Μεστάνας, και η Ειρήνη Κωνσταντινίδου

Το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 55-59, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ και οι Συνδέσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, διοργανώνουν στις 7.30μ.μ. στο Σωματείο ΠΑΡΙΔΕΙΟ Λάρνακας την παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ Θάσου Σοφοκλέους με τίτλο «Χρόνια Οδύνης», το χρονικό ενός ισοβίτη της ΕΟΚΑ στις φυλακές της Αγγλίας. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον κ. Ανδρέα Κάρυο.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα έχει από το πρωί συναντήσεις με Δημότες και στη 1μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Επιτροπής Πολεοδομίας

Send this to a friend