Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Σε καλό δρόμο για επίλυση του προβλήματος της εποχικότητας φαίνεται ότι βρίσκεται η Κύπρος η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο στο ρυθμό των αφίξεων κατά τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Αγγελο Λοϊζου τα έσοδα από τον τουρισμό για το μήνα Φεβρουάριο ήταν κατά 24% πιο ψηλά από τα έσοδα του Φεβρουαρίου του 2016. Στο σύνολο των χειμερινών μηνών καταγράφηκε αύξηση στις αφίξεις κατά 13,5%. Τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα για τον ερχόμενο χειμώνα που αναμένεται να σημειωθεί αύξηση των αφίξεων κατά 20%. Κατά 10% εμφανίζονται αυξημένες οι κρατήσεις για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, προοιωνίζοντας αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό. Την περσινή χρονιά τα ακαθάριστα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 2,36δις ευρώ. Οι αφίξεις φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 3εκ τουριστών και ο κος Λοΐζου ανέφερε ότι ο ΚΟΤ προετοιμάζει νέο στρατηγικό σχέδιο και ότι αναμένεται πως θα έχουμε μια καλή χρονιά όσον αφορά τα έσοδα και τις αφίξεις. Χθες το πρωί αναχώρησε από την Κύπρο το τελευταίο γκρουπ από τους 7000 Αυστριακούς συνταξιούχους που πέρασαν τις διακοπές τους στην Κύπρο από τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι συγκαταλέγονται στην κατηγορία του ποιοτικού τουρισμού διότι δεν μένουν περιορισμένοι εντός του ξενοδοχείου, αλλά κάνουν εκδρομές σε όλη την Κύπρο. Οι τουρίστες επέλεξαν την Κύπρο έπειτα από προσπάθειες του ΚΟΤ με Αυστριακούς ταξιδιωτικούς φορείς.

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, θα έχει στις 3μμ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιθεί στα Γραφεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

Η παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακου προβλήματος έχει ως θέμα η διάλεξη -ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει η Επαρχιακή Επιτροπή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Λάρνακας Αμμοχώστου, στις 7:30μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγητής θα είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, Διαπραγματευτής στις διακοινοτικές συνομιλίες. Εισαγωγή στο θέμα και συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΥΚΕΜ Λάρνακας Αμμοχώστου, Ανδρέας Μορφίτης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το ανοικτό σχολείο του Δήμου Λάρνακας διοργανώνει την τελική γιορτή του στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού.

Σας παρακαλούμε όπως ανακοινώσετε αύριο το πρωί στο πρόγραμμα σας ότι Οι Κλάδοι του

Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου και Λάρνακας διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει Fashion Show του Καταστήματος Ελένης Τσιγαρίδου. Η εκδήλωση θα θπραγματοποιηθεί στις 5μμ στο Κτήμα Μακένζυ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη θα έχει στις 8πμ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και στις 5μμ θα συναντηθεί με τους Κοινοτάρχες Δημαρχούμενων Περιοχών Λάρνακας. Τέλος στις 12μ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης ΧΥΤΥ Κόσιης, στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Send this to a friend