Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πήγαμε στην θεατρική παράσταση «Χλωροφύλλη» του Κώστα Μαννούρη
Πήγαμε στην θεατρική παράσταση «Χλωροφύλλη» του Κώστα Μαννούρη

Πήγαμε στην θεατρική παράσταση «Χλωροφύλλη» του Κώστα Μαννούρη

Μετά τα κείμενα της στήλης του «Επί χρήμασι» που ανέβηκαν σε μορφή θεατρικού μονολόγου, ο Κώστας Μαννούρης είδε άλλο ένα έργο του, τη «Χλωροφύλλη», να ανεβαίνει στη σκηνή από το θέατρο Τσέπης.

Η ιστορία του έργου…

Ο Αβέρκιος, ένας κορυφαίος ψυχοθεραπευτής οικόσιτων φυτών, με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πόλης και της χώρας, βρίσκεται απέναντι στη Βερενίκη. Εκεί στο θερμοκήπιο-θεραπευτήριό του και υπό το βλέμμα ενός δευτεροετούς φοιτητή βοτανικής, θα συγκρουστούν δύο αντιθετικές αντιλήψεις για τον έρωτα και την πάλη του καθενός με τον αδυσώπητο άλλο.

Εντυπώσεις:

Το έργο «Χλωροφύλλη» είναι ένα θεατρικό έργο που αφορά τον έρωτα και την πίστη στους ανθρώπους. Μπορεί η ιδέα να φαίνεται συνηθισμένη ή κάτι που έχετε ξαναδεί αλλά βλέποντας αυτή την παράσταση συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμα φορά πως ο συγγραφές Κώστας Μαννούρης καταφέρνει να μεταφέρει ένα απλό μήνυμα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η ερμηνείες των ηθοποιών (Μαρίνα Βρόντη, Νεκτάριος Θεοδώρου, Βαλεντίνος Κόκκινος) ήταν εξαιρετικές σε τέτοιο βαθμό που το κοινό ταυτίστηκε με τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες οι οποίοι έμαθαν να χειρίζονται την ερωτική απογοήτευση με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Είναι μια παράσταση που σε αγγίζει και θα σε κάνει να αναλογιστείς με τον εαυτό σου τι θα έκανες εσύ στην θέση των πρωταγωνιστών. Πως εσύ δηλαδή θα χειριζόσουν μια ερωτική απογοήτευση.

Η φτέρη είχε εμένα, μα εγώ δεν είχα κανέναν. Αν αυτό είναι ζωή, χάρισμά σας.
(«Χλωροφύλλη», Πρεμιέρα 26 Απρ 17 ( Αποθήκη 79 / Apothiki 79 )

Φωτογραφίες: Sotos Con

Send this to a friend