Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατερίνα Μιχαήλ: Ένα κορίτσι άξιο θαυμασμού, ότι και να πεις είναι λίγο…
Κατερίνα Μιχαήλ: Ένα κορίτσι άξιο θαυμασμού, ότι και να πεις είναι λίγο…

Κατερίνα Μιχαήλ: Ένα κορίτσι άξιο θαυμασμού, ότι και να πεις είναι λίγο…

Η Κατερίνα Μιχαήλ (Τοχνίτη) γεννήθηκε στην Αραδίππου στις 17 Ιουνίου 1991.

Από την ηλικία των 4 χρόνων ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το κολύμπι. Η αγάπη της για τα αθλήματα ήταν ολοφάνερη αφού από την πρώτη στιγμή ο δάσκαλος της  ο Σπύρος Χ’Ττοφή την ξεχώρισε και την προώθησε για του Ειδικούς Αγώνες στην ενόργανη γυμναστική.

Η Κατερίνα συμμετείχε σε πολλούς Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες κατακτώντας πολλά μετάλλια. Ξεκινώντας , λοιπόν, από το 2006 μέχρι το 2014, η Κατερίνα ταξίδεψε σε Ιταλία , Κίνα και Αθήνα εκπροσωπώντας την Κύπρο σε Ειδικούς Ολυμπιακούς  αγώνες στην ενόργανη γυμναστική. Το 2014 , ταξίδεψε στο Βέλγιο, εκπροσωπώντας την Κύπρο στο κολύμπι.  Το 2015 ταξίδεψε στο Λος Άντζελες της Αμερικής , όπου ήταν και ο αγαπημένος της προορισμός όπως μας είπε και η ίδια.

Η καθημερινότητα της είναι γεμάτη αφού πέραν από τις προπονήσεις  που έχει για τους αγώνες, ασχολείται επίσης και με άλλες δραστηριότητες. Δουλεύει σε ένα νηπιαγωγείο 3 ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες δύο πηγαίνει κανονικά στο σχολείο όπου εκεί συναντιέται με τους φίλους της και ασχολείται με όλα αυτά που της αρέσουν.  Συμμετέχει στην χορωδία του σχολείου αλλά και σε διάφορες  χορευτικές ομάδες.

Παρόλα αυτά και όπως μας δήλωσε και η ίδια το θέατρο είναι η μεγάλη της αγάπη , αφού όνειρό της είναι να γίνει διάσημη ηθοποιός. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο θεατρικό του σχολείου της όπου θα ανεβάσει παράσταση τον επόμενο μήνα.

Η Κατερίνα είναι ένα κορίτσι το οποίο είναι γεμάτο ζωή και ενέργεια. Δεν σταματά να κυνηγάει τα όνειρά της και η ύπαρξη της και μόνο μας διδάσκει την αγάπη και την ψυχική δύναμη που πρέπει να έχουμε όλοι.

Μαρία Πορφυρίου

Send this to a friend