Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου

Στις 7 το πρωί στην Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, Τριμυθούντος Βαρνάβα, του Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου και του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας. Θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και η Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Λαζάρου. Μετά την Θεία Λειτουργία ομάδα παιδιών των Κατηχητικών Αγίου Λαζάρου έψαλλαν τα κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενου υπό του Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσοστόμου. Θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και η Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Λαζάρου. Η Λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Λαζάρου θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.

Της περιφοράς θα προστεί ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας και το Ιερατείο της πόλης. Τιμητικά θα πλαισιωθεί από τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών. Την πομπή θα παρακολουθήσουν οι Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου..

Send this to a friend