Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινη ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Συνάντηση για την προώθηση του έργου του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Δημοσιών Έργων, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, οι Αρχηγοί των Δημοτικών Ομάδων, και Σύμβουλοι του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Δήμος Λάρνακας επανέλαβε τις ελάχιστες απαιτήσεις του οι οποίες ήδη έχουν σταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών, και έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις και υποδομές από την εν λόγω ανάπτυξη, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Τοπικού Σχεδίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άμεση εμπλοκή του Δήμου Λάρνακας στη συμμετοχή των διαδικασιών και στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με προώθηση του έργου του Λιμανιού Μαρίνας Λάρνακας και κατ’ επέκταση η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών.

Οι δρόμοι που έχουν γίνει επικίνδυνοι λόγω των ημιτελών εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων εκεί όπου εντοπίζονται αρχαιολογικά ευρήματα, η έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή της Ενορίας Χρυσοπολίτισσας, ταεγκαταλειμμένα σπίτια και οι παράγκες αλλά και θέματα καθαριότητας στην ιστορική συνοικία, ήταν μερικά από τα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι στο Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνάντηση που είχαν. Οι κάτοικοι παραπονέθηκαν έντονα για τις συνεχιζόμενες εργασίες του ΣΑΛ, όπου σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση, πεζών και αυτοκινήτων. Ο Δήμαρχος Λάρνακας, ενημέρωσε τους κατοίκους ότι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενορία είναι εις γνώση της Δημοτικής Υπηρεσίας και ότι θα καταβάλει τα μέγιστα στην επίλυση τους. Όμως λόγω της ισχύουσας Νομοθεσίας σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, δεν μπορεί να προχωρήσει τις εργασίες του χωρίς την άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, με αποτέλεσμα, τόσο ο Δήμος Λάρνακας όσο και το ΣΑΛ, να μην μπορούν να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε βελτιωτικά έργα. Το θέμα ανέφερε ο Δήμαρχος, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων με σκοπό την εξεύρεση πιθανής λύσης.

Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή ανακοινώνει ότι από τα τέλη Μαΐου 2017 ξεκινά Τέτοιες δραστηριότητες είναι Σε κέντρο πολιτισμού μετατρέπεται το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή που από τα τέλη του ερχόμενου μήνα, θα φιλοξενεί καλλιτεχνικές ή εικαστικές εκθέσεις και παρεμβάσεις, παρουσίαση βιβλίων και διαλέξεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την Ιατρική. Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάζεται στις 26 Μαΐου και τιτλοφορείται ‘Women in the MedArts’, δηλαδή οι γυναίκες στην τέχνη της Ιατρικής. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος τέσσερεις γυναίκες ζωγράφοι: η Αριάνα Ζάκου, η Κατερίνα Σταύρου, η Μαρία Αριστείδου και η Μαρίσα Σατσιά. Τα εγκαίνιά της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Κος Ανδρέας Βύρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, αναφέρεται ότι η μετεξέλιξη αυτή του Μουσείου να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, γίνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής του προσφοράς.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και η Νεολαία Κοντέας διοργανώνουν στις 8:30μ.μ. στο «Σπίτι της Κοντέας», διάλεξη του Διαπροσωπικού Ψυχολόγου, Επιστημονικού Υπεύθυνου της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας Εξαρτημένων Ατόμων « Η ΤΟΛΜΗ», Θεραπευτή, Καθηγητή Ψυχολογίας, Γιώργου Πογιατζή. Θέμα είναι το «Άγχος στους νέους με τις νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες». Η διάλεξη είναι ανοιχτή για όλους και θ’ ακολουθήσει δεξίωση.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου. Θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου «Λάζαρος ο Τετραήμερος» υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, Ανδρέα Βάβα και η Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Λαζάρου υπό την διεύθυνση του Ηλία Φόρτη.

Send this to a friend