Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έξι χρόνια φυλάκιση στην αρχιταμία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμ/στου – Λ/κας
Έξι χρόνια φυλάκιση στην αρχιταμία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου  Αμ/στου – Λ/κας

Έξι χρόνια φυλάκιση στην αρχιταμία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμ/στου – Λ/κας

«Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας ευεργέτησε την κατηγορούμενη, προσλαμβάνοντάς την στην πολύ σημαντική θέση της κεντρικής ταμίας. Παρόλ’ αυτά, η κατηγορούμενη καταχράστηκε βάναυσα την εμπιστοσύνη του εργοδότη της κι έκλεψε το υπερβολικά μεγάλο ποσό των 311 χιλιάδων ευρώ».

Με αυτά τα λόγια, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας θέλησε να τονίσει την σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε η Μηλίτσα Σορόκου, 47 χρόνων, καταδικάζοντας την σήμερα (27/3) σ’ έξι χρόνια φυλάκιση, ενώ παράλληλα σημείωσε και την αναγκαιότητα η ποινή να καλύπτει το στοιχείο της αποτροπής.

Η Σορόκου, μητέρα τριών παιδιών, παραδέχθηκε 48 συνολικά κατηγορίες, οι οποίες αφορούν κλοπή υπό υπαλλήλου, συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το 2007 μέχρι το 2015.

Από τα ταμεία της τράπεζας η Σορόκου έκλεψε το ποσό των 101 χιλιάδων ευρώ, από συναλλαγές με λογαριασμούς πελατών έκλεψε 160 χιλιάδες ευρώ (ποσό 15 χιλιάδων απέσπασε από λογαριασμούς συγγενικών της προσώπων), ενώ έκλεψε και 50 χιλιάδες ευρώ από γείτονά της υποσχόμενη σ’ αυτόν να του ανοίξει θυρίδα στην τράπεζα.

Επιβάλλοντας την εξαετή ποινή φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας (πρώην ΣΠΕ Κοντέας) στη Δρομολαξιά περιέλαβε τη Σορόκου μ’ εμπιστοσύνη, στο πλαίσιο της οποίας της ανάθεσε την φύλαξη του μεγάλου χρηματοκιβωτίου του οποίου είχε τα κλειδιά όπως επίσης και των θυρίδων των υπολοίπων ταμείων.

Έτσι, η κατηγορούμενη είχε πρόσβαση σ’ όλα τα ταμεία. «Την εμπιστοσύνη αυτή η κατηγορούμενη την καταχράστηκε κι εκμεταλλευόμενη τη δυνατότητα που της παρείχε η θέση της, συστηματικά για περίοδο οκτώ χρόνων έκλεψε από τα ταμεία του τραπεζικού ιδρύματος τα επίδικα ποσά», σημειώνεται στην απόφαση.

Περαιτέρω, το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι η 47χρονη ανέπτυξε πλούσια εγκληματική δράση, στη βάση καλά οργανωμένου σχεδίου που δεν είχε άλλο στόχο από την εξαπάτηση του εργοδότη της και ανυποψίαστων συνανθρώπων της.

Η κατηγορούμενη σπατάλησε το κλοπιμαίο ποσό στα ψώνια (ρούχα, παπούτσια, τσάντες κτλ), ενώ αγόρασε και δύο αυτοκίνητα για τα παιδιά της.

Send this to a friend