Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο αδελφότεκνος του Καλοψιδιώτη κατέθεσε για «Μπένη», Πένταυκα και Ντέγιαν-«Εχθρός ο Πένταυκας»…
Ο αδελφότεκνος του Καλοψιδιώτη κατέθεσε για «Μπένη», Πένταυκα  και Ντέγιαν-«Εχθρός ο Πένταυκας»…

Ο αδελφότεκνος του Καλοψιδιώτη κατέθεσε για «Μπένη», Πένταυκα και Ντέγιαν-«Εχθρός ο Πένταυκας»…

«Καίει» τους τρεις κατηγορουμένους για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, Μάριο Χριστοδούλου «Μπένη», Παναγιώτη Πένταυκα και Λόι Ντέγιαν, ο αδελφότεκνος του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννης Θεοφάνους, καταθέτοντας χθες στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στη δίκη για το μακελειό της 23ης Ιουνίου 2016.

Ο Γιάννης Θεοφάνους, γιος του Άντρου Καλοψιδιώτη (αδελφού του Φάνου), ο οποίος σκοτώθηκε το 1995 μετά από έκρηξη βόμβας, είπε στο δικαστήριο πως θεωρούσε τον Φάνο «πατέρα του» και ότι ο θείος του τον είχε σαν «γιο του». Ο Γ. Θεοφάνους ήταν συνέταιρος με τον θείο του σε όμιλο εταιρειών στην Αγ. Νάπα.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο θείος του λάμβανε μέτρα ασφάλειας και ποτέ δεν κυκλοφορούσε μόνος. Όπως είπε, είχε αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, το σπίτι του ήταν περιφραγμένο, είχε φρουρούς και σκύλο. «Κινδύνευε, αλλά δεν φοβόταν», είπε ο Γιάννης Θεοφάνους και πρόσθεσε. «Ο Φάνος κινδύνευε και το έλεγε δημόσια. Μου έλεγε ότι κινδύνευε από τον Παναγιώτη Πένταυκα (δεύτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση). Είχαν εχθρικές σχέσεις, ήταν εχθρός του. Λίγο πριν τη δολοφονία του παππού μου το 2014, η Αστυνομία μας ενημέρωσε ότι η οικογένειά μας κινδύνευε από τον Πένταυκα». Ο Γ. Θεοφάνους αναφέρθηκε και σ’ επιστολή που απέστειλε ο Καλοψιδιώτης στον

Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Αστυνομία, στην οποία κατονόμαζε και άλλα πρόσωπα, εκτός από τον Πένταυκα, από τα οποία πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή του. «Ο Φάνος ήταν εμπόδιο για τους εμπόρους ναρκωτικών στην ελεύθερη Αμμόχωστο, επειδή δεν μπορούσαν να πωλήσουν ναρκωτικά στα κέντρα του. Γι’ αυτό και ήθελαν να τον σκοτώσουν», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

«Sorry man»

Για τον Σέρβο φρουρό ασφαλείας του Φ. Καλοψιδιώτη, τον Λόι Ντέγιαν (τρίτο κατηγορούμενο), ο Γιάννης Θεοφάνους κατέθεσε ότι λίγη ώρα μετά το φονικό τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και του είπε… «Sorry man», δίνοντάς του το χέρι. «Ήταν ψυχρός, ούτε πως πέρασε τέτοιο πράγμα. Σαν να ήξερε ότι θα γινόταν», είπε επί λέξει ο μάρτυρας. Ο Γιάννης Θεοφάνους ανέφερε ότι όταν έμαθε πως ο Ντέγιαν ήταν στο αποχωρητήριο την ώρα των πυροβολισμών, άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν. Ο μάρτυρας εξήγησε ότι ο ίδιος δεν πήγε στη σκηνή των φόνων εκείνο το βράδυ μετά από συμβουλή του δικηγόρου του, διότι, όπως του αναφέρθηκε, αυτός ήταν ο επόμενος στόχος…

«Παρέλαβε τους εκτελεστές»

Ο Γιάννης Θεοφάνους έκανε αναφορά και για τον Μάριο Χριστοδούλου, άλλως «Μπένη», (πρώτο κατηγορούμενο). Όπως είπε, περί τα μέσα Απριλίου 2016 ο Φάνος Καλοψιδιώτης τον ενημέρωσε ότι ήλθαν εκτελεστές για να κάνουν κακό και ότι ο Μπένης τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο των κατεχομένων… Την πιο πάνω θέση διέψευσε η πλευρά του Μπένη μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Πική.

Αντιπαραθέσεις – Ξυλοδαρμοί

Για αντιπαράθεση μεταξύ Φάνου Καλοψιδιώτη και Παναγιώτη Πένταυκα έκανε λόγο στην χθεσινή του κατάθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου και ο λοχίας του ΤΑΕ Αμμοχώστου Θανάσης Λοίζου. «Γνώριζα ότι είχαν αντιπαραθέσεις. Καμία, όμως, υπόθεση μεταξύ τους δεν κατέληξε στην Αστυνομία. Θεωρούσαν υποτιμητικό να καταγγέλλει ο ένας τον άλλο στην Αστυνομία», παρατήρησε ο μάρτυρας, ο οποίος έκανε αναφορά και σε περιστατικά ξυλοδαρμών ανδρών που εργοδοτούνταν από τους Πένταυκα και Καλοψιδιώτη. Κατά την αντεξέταση του μάρτυρα, ο δικηγόρος του Πένταυκα, Νίκος Δημητρίου, υπέβαλε τη θέση ότι ο πελάτης του δεν είχε πρόβλημα με τον Καλοψιδιώτη και ότι ο τελευταίος δεν είχε διαφορές με τον Πένταυκα, αλλά με άλλον ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου της Αγ. Νάπας. «Ήλθατε εδώ για να δημιουργήσετε κατ’ υπόδειξη ένα κλοιό γύρω από τον Πένταυκα», υπέβαλε στον μάρτυρα ο συνήγορος του Πένταυκα, θέση με την οποία διαφώνησε ο λοχίας Λοίζου. Η δίκη συνεχίζεται.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend