Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φανιέρος VS Κληρίδης: H άγνωστη «απόπειρα» δολοφονίας κατά του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας
Φανιέρος VS Κληρίδης: H άγνωστη «απόπειρα» δολοφονίας κατά του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Φανιέρος VS Κληρίδης: H άγνωστη «απόπειρα» δολοφονίας κατά του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Με αφορμή τον θανάτου του Αντώνη Φανιέρου την περασμένη βδομάδα η εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ” την Κυριακή (12/3) προσπαθεί να σκιαγραφήσει την πολυτάραχη ζωή του.

 Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Μανώλης Καλαντζής, οι σχέσεις Φανιέρου Κληρίδη χρονολογούνται από το 1976, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα το 1976 ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήθελε να πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση στην Αραδίππου, με τον Αντώνη Φανιέρο ως Μακαριακός να τον συμβουλεύει να μην το πράξει. Η συγκέντρωση δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει και ο Φανιέρος έκανε την εμφάνιση του, πυροβολώντας στον αέρα.

Άλλη μια άγνωστη ιστορία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, την περίοδο που ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε το κότερο «Κάιτη 2» γείτονας του στην μαρίνας της Λάρνακας ήταν ο Φανιέρος.

Μια μέρα όπως ο ίδιος είπε, δύο φίλοι του αξιωματικοί της Αστυνομίας του είπαν να επισκεφτεί το κότερο του Κληρίδη για τον χαιρετίσει, όπως και έπραξε, με τους σωματοφύλακες της προεδρικής φρουράς να το συλλαμβάνουν υποστηρίζοντας ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον Πρόεδρο.

Ο Φανιέρος μέχρι και την μέρα θανάτου του υποστήριζε ότι δεν είχε τίποτα απολυτός με τον Κληρίδη.

Πηγή: newsbomb.com.cy

Send this to a friend