Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Η πλατεία Βασιλέως Παύλου έγινε… πάρκινγκ
Η πλατεία Βασιλέως Παύλου έγινε… πάρκινγκ

Η πλατεία Βασιλέως Παύλου έγινε… πάρκινγκ

Χρόνια τώρα οι Λαρνακείς περιμένουν την αναβάθμιση της πλατείας Βασιλέως Παύλου, παρά το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Πρόκειται για τον ιστορικό πυρήνα της Λάρνακας, αφού στην περιοχή αυτή βρίσκεται η πρώην Οθωμανική Τράπεζα, κτίριο που έχει αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιείται σήμερα από τον Δήμο Λάρνακας, το παλιό ιστορικό κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΚΟΤ, ο παλιός κινηματογράφος ΡΕΧ, που για χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο, και η παλιά Λέσχη Αξιωματικών, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο Πιερίδη και η λέσχη Κίτιον, η οποία, ως γνωστό, έχει κριθεί ακατάλληλη κτιριακά και ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε διαδικασίες για αναπαλαίωση του κτιρίου. Η συγκεκριμένη πλατεία για δεκαετίες ολόκληρες παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη, χωρίς να έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια οτιδήποτε για τον ευπρεπισμό και την αναβάθμισή της.

Στην ουσία έχει αφεθεί ως… χώρος στάθμευσης, αφού στην περιοχή λειτουργεί γραφείο ταξί και γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Σε ώρες αιχμής, μάλιστα, παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πλατεία καθότι ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο παρά το ξενοδοχείο Sun Hall. Μία ανεπίτρεπτη κατάσταση σ’ έναν ιστορικό χώρο της Λάρνακας. Τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι για να βελτιωθεί η εικόνα της πλατείας. Στάθηκε αδύνατο να πάρουν κάποια απόφαση… Τόσο δύσκολο ήταν;

Ας ελπίσουμε ότι το νυν δημοτικό συμβούλιο θα δει «ζεστά» το θέμα αυτό και σύντομα να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε η πλατεία Β. Παύλου ν’ αλλάξει όψη και να εκσυγχρονιστεί, προς όφελος των Λαρνακέων. Με λίγα χρήματα η πλατεία αυτή μπορεί να πεζοδρομοποιηθεί, να γίνει η κατάλληλη τοπιοτέχνιση, να εγκατασταθεί ένα μικρό σιντριβάνι, παγκάκια, φωτισμός και γενικά να γίνει κάτι πολύ πιο ωραίο από το χάλι που βρίσκεται σήμερα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend