Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνατήση Δημάρχου με τους κατοίκους στην Ενορία Αγίου Νικολάου-Τι είπε για το θέμα της παραβατικότητας
Συνατήση Δημάρχου με τους κατοίκους στην Ενορία Αγίου Νικολάου-Τι είπε για το θέμα της παραβατικότητας

Συνατήση Δημάρχου με τους κατοίκους στην Ενορία Αγίου Νικολάου-Τι είπε για το θέμα της παραβατικότητας

Μέσα στα πλαίσια των συναντήσεων του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  7 Μαρτίου 2017, η ένατη κατά σειρά συνάντηση και η δεύτερη από τις τρεις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ενορία Αγίου Νικολάου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του  Λυκείου Μακαρίου Γ’ και συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Κατά τη συνάντηση ο Κοινοτάρχης της Ενορίας και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις.

 Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η υφιστάμενη κατάσταση του Πάρκου του Παττιχείου. Επίσης, έγινε αναφορά στα θέματα έλλειψης σχαρών απορροής των ομβρίων υδάτων, στη μερικώς ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων, στα προβλήματα τροχαίας καθώς και στην κακή κατάσταση των δρόμων. Εκτεταμένη αναφορά έγινε και στα βελτιωτικά έργα της Λεωφόρου Φανερωμένης, τα οποία σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Αστυνομίας, τα δυστυχήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες αφορούσαν μόνο υλικές ζημιές και απώλειες.

 Όσον αφορά τη συντήρηση των δρόμων ο Δήμαρχος Λάρνακας,  επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο 1εκ. ευρώ για την επιδιόρθωση δρόμων, τα χρήματα όμως επαρκούν μόνο για επιδιόρθωση ορισμένων κεντρικών οδών και τόνισε ότι κάποιες προσωρινές επιδιορθώσεις σε λακκούβες στην άσφαλτο, θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα και ότι από το 2018 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για το σκοπό αυτό.

 Ακολούθως ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μέτρα για απάμβλυνση κάποιων προβλημάτων. Συγκεκριμένα στο πρόβλημα των πλημμυρών, με τη δημιουργία επιπρόσθετων σχαρών. Επίσης, με τη σύνδεση της περιοχής με τα έργα του Αποχετευτικού Συστ’ηματος τα οποία είναι έτοιμα, το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά.

 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι εδώ και λίγο καιρό διενεργούνται ψεκασμοί για αποφυγή, αλλά και πρόληψη των φαινομένων των περασμένων χρόνων καθότι φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη εισροή γλυκού νερού στις Αλυκές, παράμετρος που ευνοεί την εκκόλαψη κουνουπιών.

 Όσον αφορά το θέμα της νεανικής παραβατικότητας ανέφερε ότι παρόλο που δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου για να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, ήδη ο Δήμος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει μαζί με την Αστυνομία την έγκαιρη λήψη μέτρων, όπως έγινε και στην περίπτωση του σοβαρού προβλήματος που παρατηρείται στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας Αγίου Νικολάου.

 Σχετικά με το χώρο του Πάρκου του Παττιχείου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας καταβάλλει προσπάθειες για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης. Για καλύτερη επίτευξη των πιο πάνω και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά προς την πόλη της Λάρνακας, είναι σε διαβούλευση  με Ιδιώτες και Εταιρείες, οι οποίοι θα αναλάβουν, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, τη χρηματοδότηση της τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων σημείων. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και το εν λόγω Πάρκο.

Send this to a friend