Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμος Λάρνακας για τα πετρελαιοειδή και το υγραέριο – Προβληματισμός για τις παρατάσεις
Δήμος Λάρνακας για τα πετρελαιοειδή και το υγραέριο – Προβληματισμός για τις παρατάσεις

Δήμος Λάρνακας για τα πετρελαιοειδή και το υγραέριο – Προβληματισμός για τις παρατάσεις

Σοβαρές ανησυχίες για τις νέες παρατάσεις του Διατάγματος Τερματισμού Χρήσης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στη Λάρνακα (Μάρτιο του 2018 και Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα) εκφράζει ο δήμος της πόλης, ο οποίος παράλληλα εκφράζει παράπονα για το γεγονός πως δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε διαβούλευση με τη δημοτική αρχή και λήφθηκαν αποφάσεις ερήμην των Λαρνακέων.

Οι παρατάσεις αυτές σημαίνουν, με νομικούς όρους, ότι οι εταιρείες έχουν έναν και δύο χρόνια αντίστοιχα για να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με την αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεών τους και την μετακίνησή τους στο Βασιλικό.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν ικανοποιείται με την παράταση του ισχύοντος διατάγματος, παρόλο που αναγνωρίζει πως αυτό είναι ρεαλιστικό. «Οι συνεχείς παρατάσεις των χρονοδιαγραμμάτων δημιουργούν έντονες ανησυχίες για την τήρησή τους. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τον καθορισμό συγκεκριμένου οδικού χάρτη που να δεσμεύει τις εταιρείες με ενέργειες και συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να γίνουν σεβαστά τα νέα χρονοδιαγράμματα. Ο δήμος μας απαιτεί άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη που θα συμφωνηθούν και θα καθοριστούν το συντομότερο για την επιβάρυνση που υφίσταται η Λάρνακα, λόγω της μη συμμόρφωσης των εταιρειών στις πρόνοιες του διατάγματος που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο και επικύρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, το οποίο έληξε στις 31 περασμένου Ιανουαρίου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend